Jegyzet

2023.12.15. 07:00

Miért pont egy játszóteret?

Cseh-Egyed Bernadett

A Barnahus szombathelyi szervezetének játszótere és annak jelenlegi állapota. Ezt szeretnék felújítani, amiben a Vas Népe segít.

Fotó: © Cseh Gábor

Mit keresünk itt, mikor a kertben ott a homokozó, a teraszon a célba dobó, a nagyszülők udvarán a kisház csúszdával, távcsővel. Ehhez hasonló érzések kavarogtak bennem, mikor jó néhány éve nagyobbik gyermekem elérte a játszóterezős korszakot. Bevallom: azóta sem a kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik, de kétgyermekes anyukaként megtanultam, a játszótér több mint néhány mászóka, csúszda és homokozó. A játszótéren nagy gondolatok születnek, nagy dolgok mondódnak ki (néha csak maguknak, de az legalább olyan fontos), nagy feszültségek oldódnak fel. Pont egy játszóteret? Jogos a kérdés. Olvasóinkat továbbra is kérjük, hogy támogassák a Barnahus Egyesület és a Vas Népe adventi kampányát, hogy a Vas Vármegyei Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat udvarán lévő játszótér megújulhasson. Igen, pont egy játszóteret. Elsősorban fizikailag és szexuálisan súlyosan bántalmazott, abuzált gyermekeket vizsgálnak a Barnahus-szolgálatban Szombathelyen. Nekik, ott a Vörösmarty utcai székhelyen nincsen se saját szobájuk, se kisházuk távcsővel, se homokozójuk. Igen, pont egy játszóteret – hogy ha csak ideig-óráig is, de gyermek lehessen a gyermek. Lehet, hogy itt születnek olyan gondolatok, itt mondódnak ki olyan problémák, amelyek hozzásegítenek egy emberi(bb) felnőtt élethez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában