Horgász

2024.01.29. 07:00

Újévi süllőtelepítés - Mintegy 400 kilogramm süllő került a vasi vizekbe január elején

Mintegy 400 kilogramm, 20-50 dekagramm átlagsúlyú növendék süllő került a vasi vizekbe január elején. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége - a rendelkezésre álló források kihasználása mellett - az új esztendőben is igyekszik kihasználni a különböző őshonos ragadozó fajok telepítésének lehetőségeit.

Cseh-Egyed Bernadett

A hideg ellenére minden hal vízbe ért

Forrás: VN

A romló időjárási viszonyok ellenére a korábbi megállapodás szerint két tartályban mintegy 1200-1300 darab növendék süllő érkezett Vasba január 9-én.

Ebből a Szombathelyi Csónakázó-tóba, az Új-perinti I. tóba és a Püspökmolnári tóba 100-100, a Szombathelyi Horgásztóba és a Vasvári Csónakázó-tóba 50-50 kilogarmm került.

A hideg idő ellenére valamennyi hal pontos mérlegelést követően és kíméletesen vízbe ért. A telepítést a Szövetség Vaskeresztesi gyűjtőegyesülete a Sárvíz-tavi Horgász Egyesülete támogatta kétmillió forinttal.

Mivel a telepített állomány egy része nem haladja meg a süllő megtartató mérethatárát (30 cm), így a szabálytalanságból adódó kellemetlenségek és szankciók elkerülése érdekében körültekintően járjanak el horgászatuk során, valamint előzetesen tájékozódjanak az adott vízterületre érvényes helyi horgászrendről - adta ki a figyelmeztetést a szövetség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában