Kultúra, társas élet, szórakozás és sport

2024.02.27. 13:09

Vépi művelődési ház és könyvtár – „Mert kell egy hely, ahol összejönnek az emberek”

Az értékteremtés-értékőrzés-értékközvetítés hármasát szem előtt tartva szövődnek a művelődési ház idei tervei (is). Az állandó programok mellett az első félév sok mást is tartogat. A vezetőt, Iszakné Koszorús Juditot kérdeztük.

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

Januárban a kultúrházban bálozott a Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI, valamint a Vépi Vadvirág Művészeti Óvoda és Bölcsőde szülői közössége, és a Nefelejcs Nyugdíjas Klub is oda szervezte pótszilveszterét. Februárban a Tudás Fája Közalapítvány tartotta ott jubileumi gáláját. Két monodrámát is bemutattak a nagyteremben, filmvetítést tartottak egyházközségi szervezésben és „befogadták” a nyugdíjas klub farsangi bálját. 

A kisteremben gyermek- és felnőtt lélekkísérő és asztrológus hívták közös előadásukra az érdeklődőket, a héten a Vép–Bozzai ÖTE tűzoltói tartják ott éves közgyűlésüket. A március eleji programok – a Fittparádé Katus Attilával és Horváth Ádámmal, valamint a március 9-i kvízest – a nőnap, a március 15-i rendezvény és koszorúzás az ünnep jegyében szerveződnek. A városi ünnepség után két héttel húsvéti tojáskeresésre és kézműveskedésre várják a vépi gyermekeket – előtte, március 22-én társasjáték-estet szervez a Tegyünk Együtt Vépért Egyesület, sorolja a kínálatot a vezető.

Kiállításokra is hívják a közönséget a vépi kultúrházba: áprilisban templomtörténeti tárlat nyílik a Kiállítótérben; később Kajtár Zsolt természetfotóit láthatjuk majd a tárgyalóban.

Az éves tervezőben szerepel már a hagyományos költészet napi közös versmondás a Fő téren április 11-én. Április 13-án a régi ifjúsági klubos hangulatot idéző retró vetélkedőre, diszkóba indulhatunk a házba. Több napra – április 19-től 21-ig – lefoglalja majd a nagytermet az idén húszesztendős Vas-Film függetlenfilm-fesztivál. Május 1-jén megint lesz retró majális lufis felvonulással, 17-én pedig Hatos-Fogat Fesztivál. Június 2. a városi gyermeknap, július 5-6. pedig a Világ Közepe Fesztivál kitűzött időpontja. Az idén 15 éves város Vép – a fesztivál keretein belül reprezentatív rendezvényt terveznek a házba.

S az állandó programok: a hétfő a szenior örömtánc, az ovis torna és a hónap első hetében a református istentisztelet napja. Kéthetente kedden a foltvarrókör tart foglalkozást a kultúrházban, párhuzamosan a hastáncosok próbálnak, utána ovis tánc és Fitt Body Training következik. Szerdánként délelőtt a falugazdász fogadóórájára lehet bejelentkezni, este gyógytorna és pound-fit edzés zárja a napot. Csütörtökön délután a Nefelejcs Nyugdíjas Klub tagjai gyűlnek össze, amit 17 órától hastánc követ. A péntek a gyermek fejlesztő tornáé, a Jáde Gyöngyök próbája és a gyógytorna napja. A felsorolásból látszik: az idén is minden korosztályt megszólítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában