Találkozó

2024.03.01. 12:23

A Vasi Jogásznap idei témája családi jog védelme

Március 8-án 27. alkalommal rendezik meg Horváth Boldizsár emlékére Szombathelyen a Vasi Jogásznapot.

Polgár Patrícia

Fotó: © Cseh Gábor

A nagy hagyománnyal bíró rendezvény idei témája a családi jog védelme lesz – jelentette be dr. Spitz János, a Magyar Jogász Egylet Vas Vármegyei Szervezetének elnöke a Vármegyeháza Címertermében megrendezett pénteki sajtótájékoztatón.

Mint elmondta, a jogásznap programja a már megszokottak szerint alakul: délelőtt Horváth Boldizsár volt igazságügyi miniszter, a Savaria Múzeum parkjában álló köztéri szobránál tartanak koszorúzási ünnepséget, majd átvonulnak csendes főhajtásra a Horváth Boldizsár Fő téri szülőházán elhelyezett emléktáblához.

Délután a Pannónia Étteremben tartanak szakmai tanácskozást, melynek elnöke idén Dr. Trócsányi László a Magyar Jogász Egylet elnöke lesz. A szakmai programot Dr. Spitz János, az MJE Vas Vármegyei Szervezetének elnöke nyitja meg, majd szavait követően előadások sora veszi kezdetét. Megszólal Dr. Czine Ágnes alkotmánybíró, Dr. Szeibert Orsolya tanszékvezető egyetemi tanár és Prof. Dr. Wopera Zsuzsa tanszékvezető egyetemi tanár, miniszteri biztos. A rendezvényt zárszavát Dr. Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke mondja el.

Ezt követően veszi kezdetét az MJE Vas Vármegyei Szervezetének - zenés esttel egybekötött – fogadása, amelyen Marton Ferenc, Vas Vármegye Közgyűlésének alelnöke mond köszöntőt.

Az elmúlt tíz évben példátlan momentumként az idei jogásznapon tiszteltét teszi Magyarország igazságügyi minisztere, Tuzson Bence – emelte ki Dr. Spitz János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában