Sajtótájékoztató

2024.03.01. 20:50

Innovatív technológiai cég települ Vasvárra

Új gazdasági szereplő érkezik Vasvárra a szerszámgyártási szektorból. Az AGS Cégcsoport gyártóüzemet hoz létre a településen, jelentette be Tóth Balázs polgármester az önkormányzat mai sajtótájékoztatóján.

Csabai Bernadett

Tóth Balázs polgármester, Varga Richárd az AGS cégcsoport vezetője, mellette édesapja Varga Gábor Csaba kereskedelmi igazgató és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, államtitkár

Fotó: Szendi Péter

Tóth Balázs elsőként felidézte az önkormányzati tulajdonban lévő vasvári iparterület történetét: már 2016-ban megfogalmazták a városnak a legnagyobb törekvését, hogy minél több munkahelyeket teremtő cég jöjjön a városba. E gondolat mentén vásárolta meg az önkormányzat az iparterületet. 

A mai napon pedig egy újabb szintet lép az iparterület fejlesztése és a vasvári gazdasági szerkezet, hiszen egy sikeres és innovatív külső céget sikerült idecsábítanunk. Külön örömteli, hogy az AGS tulajdonosainak erős a vasvári kötődése. A családi vállalkozás egy magas hozzáadott értéket képviselő tevékenységet, ezzel együtt egy új gazdasági kultúrát hoz majd a városba. Azt kívánom, hogy mindig sikeresek legyenek, hiszen a cég sikere a város sikere is lesz egyben. - zárta beszédét Tóth Balázs

Tóth Balázs polgármester, Varga Richárd az AGS cégcsoport vezetője, mellette édesapja Varga Gábor Csaba kereskedelmi igazgató és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, államtitkár
A tulajdonosok vasvári kötődésűek
Fotó: Szendi Péter

Vasvári kötődésűek a cégtulajdonosok

A polgármester szavai után Varga Richárd, az AGS cégcsoport fő tulajdonosa ismertette a cég gazdasági tevékenységét. Az AGS Cégcsoport 2017-ben indult technológiai cégként. Fröccsöntő szerszámokat és az ahhoz kapcsolódó termékeket gyártanak, olyan formában, hogy ők adják hozzá a mérnöki tudást, tehát a tervezési rész is a vállalatnál történik, illetve maga a gyártás is. Pár év alatt két és fél milliárdos árbevételt produkáltak, egy komplett értékesítési hálózatot hoztak létre, Európában több országban is jelen vannak, a megrendelések 40%-a exportból jön.

Jelenleg két üzemük van Magyarországon, nemrég felvásároltak két konkurens céget, tehát egy dinamikus növekedésnek lehetünk tanúi. – Hatalmas motivációval és célokkal megyünk neki a következő éveknek. A növekedés alapja a technológiai tudás, a fiatal, dinamikus csapat és van egy erős értékesítési szemlélet a cégben, mely édesapám, Varga Gábor Csaba érdeme, aki a cégcsoport kereskedelmi igazgatója. - mondta a cégvezető. Kiemeli ő is a vasvári kötődésüket, az egész család itt nőtt fel és mivel lokálpatrióták, küldetésük, hogy támogassák a vasváron élőket – ezért is hozzák ide a vállalatot. 

Szeretnénk itt egy olyan központot létrehozni, ami gyakorlatilag egy európai technológiai bázisa lenne a tevékenységünknek. - húzta alá Varga Richárd.

Az AGS vasvári csarnoka jelenleg tervezési fázisban van, jövő év közepe-vége felé lehet reális a nyitás. Körülbelül 40-50 főt terveznek felvenni majd az új vasvári telephelyre.

A sajtótájékoztatón jelen volt V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő is, aki hangsúlyozta, a cégcsoporttal a szerszámgyártás csúcsa érkezik Vasvárra és külön méltatta, hogy az együttműködés külső támogatás nélkül jött létre, az önkormányzat a saját tulajdonában lévő ipari park területét ajánlotta fel a technológiai vállalatnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában