Helyi közélet

2024.03.10. 15:00

Bekapcsolódnak a duális képzésbe

Vaol.hu

Kerekasztal beszélgetést szervezett a Kisalföldi ASZC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a vármegyei sport területen tevékenykedő egyesületek képviselői számára. Az egyeztetésre meghívást kapott a Vas Vármegyei és Kereskedelmi Iparkamara duális képzési tanácsadója is - olvasható közösségi oldalukon. A cél az volt, hogy az intézmény felmérje: milyen formában valósulhat meg a következő tanévben a végző évfolyamos sportedző tanulók szakirányú oktatása.  

Mint írják, Hodvogner Csaba igazgató fontosnak tartja, hogy a vármegyei, sportban aktív, sokszor kiemelkedő teljesítményt produkáló tanulóknak helyi szinten is biztosítsák a lehetőséget a középfokú oktatásra, melyet csak az egyesületek, mint duális képzők bekapcsolódásával lát biztosítottnak. 

A tanulók - akik tudatosan választották a sportedző szakmát, hiszen mindannyian sportegyesületek tagjai – technikumi képzésük utolsó évfolyamában szakképzési munkaszerződés kötésében lehetnek érintettek, amennyiben egyesületük vállalja a szakmai vizsgára történő felkészítés egyes területeit. 

A tájékoztatáson az iskola képviselői a szakmai tartalmakat, a kamara tanácsadója a szakképzési munkaszerződés munkajogi, finanszírozási lehetőségeit, kötelezettségeit részletezte. 

A cél mindenképpen az, hogy az egyesületek a „kinevelt” tagok szakmai életútját, szakmai felkészülését támogassák, olyan fiatal sportolókat segítsenek a munkaerőpiacra, akik magabiztosan látják el a sportedzői feladatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában