Értékeljük, és elfogadjuk önmagunkat

2024.03.08. 10:37

Családi délután a lelki egészség jegyében Szombathelyen

A lelki egészség nem állapot, hanem cselekvés. Előfeltétele, hogy értékeljük, és elfogadjuk önmagunkat - olvasható a Derkovits Gyula Általános Iskola családi napjának meghívóján. Ennek a mottónak a jegyében, a tavalyi év sikerén felbuzdulva ismét megrendezte a programot a Szülői Közösség.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: VN

Az iskola életében kiemelt szerepet kap a lelki egészségre való törekvés és odafigyelés,- így a rendezvény tematikája is e köré épült. 

Spilák Gergely social-media szakértő, író, műsorvezető a gyerekeket is aktivizálva mesélt az internetről, annak veszélyeiről.Todorovits Rea, a „Látom az Életed” oldal alapítója, író, műsorvezető, közéleti szereplő,- akit sokan ismeretlen ismerősként üdvözöltek, hiszen a social media felületén 132 ezer követőjének hitet, mankót ad a mindennapokban, jelenlétével, a beszélgetések moderálásával támogatta a nap sikerét. 

Forrás: VN

Többek között vendége volt Prieger Szabolcs, az Anima Sound System zenekar egyik alapítója, zeneszerző, a szombathelyi közélet kiemelkedő alakja. Szabolcs egykori Derkós diákként örömmel fogadta el a meghívást és mesélt a gyerekeknek az iskolás éveiről is. Itt volt Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar frontembere is, a beszélgetésen túl családi zenekarukkal, a Czutorborsókkal igazi örömzenét varázsoltak az iskola aulájába.

A programok kiegészítéseként egészség-kvízt tölthettek ki a gyerekek, - értékes nyereményekért illetve a rendezvény ideje alatt vidám rajzokkal, gondolatokkal tarkíthatták a derkós üzenőfalat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában