Folytatódott az ügy

2024.03.19. 20:19

Felmerült a váti iskola felső tagozatának megszüntetése - tájékoztatót tartott a Szombathelyi Tankerületi Központ

Múlt héten érkezett a hír: a Szombathelyi Tankerületi Központban felmerült a váti általános iskola felső tagozatának megszüntetése. Ma délután a központ munkatársai tartottak ezzel kapcsolatban tájékoztatót a vátiaknak, a sajtó azonban nem volt hivatalos az eseményre.

Polgár Patrícia

Fotó: Cseh Gábor

Mint azt korábban megtudtuk, a táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola tagintézményeként működő váti iskola felső tagozatának megszüntetését szeptember 1-jétől tervezik. A döntés még nem végleges, a szülők részéről azonban már maga a felvetés nem kis indulatot váltott ki. Ezt jelezte az is, hogy a tankerület által kedd délutánra, a kultúrházba meghirdetett tájékoztató idején a Fő utca zsúfolásig megtelt autókkal. Azt, hogy a tájékoztatón végül mi hangzott el, ezidáig nem sikerült megtudnunk: az esemény ugyanis nem volt sajtónyilvános, erre a kapura kiragasztott két A/4-es papír hívta fel a figyelmünket. Kérdéseinkkel próbáltuk megkeresni  Pup Józsefet, Vát polgármesterét, akit azonban nem sikerült telefonon elérnünk.

A váti szülők egyébként nem csak jelenlétükkel fogtak összefogtak az intézkedés ellen, petíciót is indítottak az intézmény megmentéséért, ugyanis, mint azt egyikük elmondta, attól tartanak, hogy ezzel a lépéssel az iskola hosszú távú jövője is veszélybe kerülhet. Cikkünk megszületéséig több mint ötszázan írták alá az online ívet.

Amint többet megtudunk az üggyel kapcsolatban közöljük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában