Hatalmas összefogás

2024.03.07. 12:21

Közeli intézmények fogadták be a diákokat – Újabb hírek érkeztek a Paragvári Utcai Általános Iskolából

Gergácz Gábor, a Paragvári Utcai Általános Iskola igazgatója érdeklődésünkre részletesen írt helyzetükről.

Tóth Katalin

A Paragvári Utcai Általános Iskola egyelőre még zárt kapuja

Fotó: Cseh Gábor

Kedden számoltunk be arról, hogy leállt a fűtés a Paragvári Utcai Általános Iskolában, és rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el az intézményben. Várakozásuk szerint csütörtöktől a megszokott rend szerint folytatódott volna az oktatás hétszáz diákjuk számára. Tanítás van, csak éppen külső helyszíneken – Gergácz Gábor igazgató ismételt érdeklődésünkre részletesen írt helyzetükről.

„Az elmúlt napokban iskolánk saját, önálló fűtési rendszerét többször átellenőrizték a szakemberek. A csőtörés következtében kialakult helyzetet kihasználva elvégeztek több karbantartási munkálatot is a csőhálózatunkon, melyre a feltárási, bontási munkálatok mellett lehetőségük nyílt. Az épületek közti, részben föld alatti vezetékeket teljesen feltárták, ezután az épületünk alatti szakaszhoz tornatermünk egyik öltözőjében kellett komoly bontási munkálatokat folytatni. A következő napokra a hibaelhárítás és a rendszer feltöltése, majd a fűtés újraindítása van hátra.

A Paragvári-iskolának legfőbb célja a tanítás folytatása

Legfőbb célunk a tanítás folytatása, diákjaink és a mögöttük álló több száz család segítése. Csütörtöktől várjuk a gyermekeket a Paragváriban, bár a megszokott környezetüktől kicsit távolabbi helyeken folyik majd a tanítás. Lehetőségeinket mérlegelve átszerveztük diáknapunkat, illetve munkaszervezésünket a hét második felére.

A Szombathelyi Tankerületi Központ segítségével óriási összefogás eredményeként sikerült megtervezni a következő két tanítási nap munkarendjét. Diákjainkat több közeli intézmény fogadta be, akik kérésünkre azonnali és önzetlen segítségükről tettek tanúbizonyságot, Köszönjük az AGORA – Művelődési és Sportház, AGORA – Savaria Filmszínház, Berzsenyi Dániel Könyvtár, Boldog Salkaházi Sára Technikum, Berzsenyi Dániel Kollégium, Mathias Corvinus Collegium, Németh Pál Kollégium, Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola AMI segítségét – írta az igazgató.

Hozzátette: a szülőket szerdán délután tájékoztatták az osztályfőnökök a következő két nap programjáról: a szokott módon reggel iskolájuk épületébe várták a gyerekeket, majd 8 órakor indultak az osztályok a külső helyszínekre, ebédelni visszatérnek ebédlőjükbe és délután is a Paragvári udvarán várhatják diákjaikat a szülők. Bíznak abban, hogy hétfőtől normál munkarenddel, a szokott módon és a saját közegükben folytatódhat majd a tanítás az iskola épületeiben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában