Oktatás

2024.03.05. 06:02

Hétvégén leállt a fűtés a szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskolában – Keddtől rendkívüli tanítási szünet van

Leállt a fűtés a Paragvári-iskolában, hétfőn még volt tanítás, de keddtől rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el az intézményben. Gergácz Gáborhoz fordultunk a részletekért. Az igazgató lapunk megkeresésére az alábbi tájékoztatást adta:

Tóth Katalin

Iskolánkban – vélhetően egy péntek délutáni, esti órákban bekövetkezett csőtörés következtében – a hétvégén leállt a fűtés. A csőtörés a szakemberek véleménye szerint az épületek közti, föld alatti, illetve részben épület alatti fűtővezetékeket érinti. A Szombathelyi Tankerületi Központ hétfőn reggel több vállalkozó bevonásával kezdte meg a hiba feltárását és megoldását. A pontos hely meghatározását markoló, illetve jelzőgázas keresés segítségével kísérelték meg a szakemberek - közölte Gergácz Gábor, a Paragvári-iskolába igazgatója.  

Paragvári
A Paragvári Utcai Általános Iskola főépülete
Fotó: Cseh Gábor

Gergácz Gábor hozzátette: információja szerint a kazánjaiknak nincs baja, a fűtési rendszer különböző biztonsági érzékelői a csőtörés, nyomásvesztés miatt tiltják jelenleg a működtetést.

Arra is válaszolt, hogyan ütemezik az elkövetkező iskolai napokat, mikor pótolják a kiesőket és vajon mikor kezdődhet újra a tanítás az épületben: „Reményeink szerint a következő két napban megvalósulhat a hiba elhárítása és a fűtési rendszerünk újratöltése, újraindítása. Arra készülünk, hogy csütörtöktől a megszokott rend szerint várhatjuk közel hétszáz diákunkat. A rendkívüli tanítási szünet alatt felügyeletet biztosítunk diákjaink számára, melyet kis létszámban igényeltek a szülők. A kieső tanítási napok pótlásáról később döntünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában