Eladva

2024.03.10. 07:00

Szombathelyi SZTK-épület: 470 millió forintért kelhet el

Négyszázhetvenmillió-kétezer forintos vételi ajánlat érkezett a szombathelyi SZTK-épületre. Sokan szorítanak azért, hogy a városközpontban lévő ingatlan sorsa jobbra forduljon.

Tömböly Ágnes

Sokan szorítanak azért, hogy az egykori SZTK-épület sorsa jobbra forduljon

Fotó: © Cseh Gábor

Illés Károly, a szombathelyi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezetője lengette be először a jó hírt: január derekán közösségi oldalán osztotta meg az SZTK-val kapcsolatos információit. 

© Cseh Gábor
Az egykor szebb napokat látott SZTK-épület állapota sajnos évek óta romlik 
Fotó: © Cseh Gábor

"Örömmel hallom, hogy várhatóan új tulajdonosa lesz Szombathely egyik emblematikus épületének, az egykori SZTK-nak. Legyünk optimisták és bízzunk abban, hogy új gazdája széppé varázsolja majd, hisz épp elég baj, hogy olyan szombathelyi épületek állnak üresen városunkban, mint a szebb napokat látott Claudius Szálló, vagy belvárosban a Savaria Szálló" - írta akkori bejegyzésében Illés Károly. 

A szombathelyi közgyűlés már döntött

A szombathelyi közgyűlés elé február végén került az előterjesztés, amiből kiderült: eredményes elektronikus árverést folytatott le a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., és az ingatlanra bruttó 470 millió 2 ezer forintos nyertes vételi ajánlat érkezett. Azt január 26-án hirdették ki. 

© Cseh Gábor
Az egykori rendelőintézetet már elkerítették a lehulló épületcsempék miatt
Fotó: © Cseh Gábor

A dokumentumból megtudtuk azt is: az árverési biztosítéknak megfelelő 117 millió 500 ezer forintot első vételárrészletként a szerződéskötéssel egyidejűleg, egy összegben, átutalással fizeti a vevő az MNV Zrt. számlaszámára. A fennmaradó vételárrészletet az adásvételi szerződés aláírásától számított 30 napon belül kell kiegyenlíteni egy összegben, átutalással. A szombathelyi önkormányzat nem élt elővásárlási jogával. 

Lekértük az ingatlan tulajdoni lapját

A rendelőintézet frissen lekért tulajdoni lapján egyelőre nincsen új bejegyzés, a nyertes ajánlatot tevő cég széljegyen sem látszik. Pedig sokan szorítanak most azért, hogy az ingatlan sorsa végre jobbra forduljon, és az egykori SZTK-épület hosszú távon ne váljon szombathelyi várossebbé. Az ingatlan egy részét kordonokkal kellett elzárni, hiszen az épületcsempe itt-ott leesett, veszélyeztetve a járókelőket. Az állapotromlás azóta még szembetűnőbb, hogy 2015-ben - dr. Puskás Tivadar polgármestersége idején - a szomszédságában álló Sportházat már felújították. Ha az ingatlan tulajdonosváltásáról többet megtudunk, arról azonnal beszámolunk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában