Közügyek

2024.03.22. 10:00

Támogatják a rendőr ezredest Sárváron

Megtartotta márciusi ülését a sárvári önkormányzat képviselő-testülete.

Vaol.hu

A testületi ülésen Szabó Zoltán alpolgármester megszólalása

Az első napirendben a képviselők egyhangúlag döntöttek arról, hogy támogatják dr. Gulyás Ferenc rendőr ezredest, rendőrségi főtanácsost abban, hogy őt nevezzék ki a Sárvári Rendőrkapitányság vezetőjének május 1-jétől. Dr. Gulyás Ferenc 2023. november 1-jétől látta el a sárvári rendőrkapitányság vezetését, amely egy év időtartamra szólt. A vármegyei rendőrfőkapitány írásban arról tájékoztatta a testületet, hogy dr. Gulyás Ferenc agilis és alapos vezető, irányítása alatt az állomány összefogottan, jó színvonalon végezte munkáját, így a testület egyhangúlag és örömmel támogatta újabb kinevezését. Ezt követően a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász Szent Jakab Szociális Központja és Levendula Háza 2023. évi szakmai beszámolója következett.
 Az egyházashetyei szociális központ szolgáltatásait hat sárvári, a pszichiátriai betegeket ellátó Levendula Házét 13 sárvári lakos vette igénybe. Elfogadták az óvodai beiratkozás feltételrendszerét a 2024/202-ös nevelési évre, az óvodai beíratás időpontjait április 23–24-ére tűzték ki. Pályázatot nyújt be az önkormányzat a „2024. évi testvértelepülési programok és együttműködések” felhívásra a Bethlen Gábor Alaphoz. A 2 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból az idei augusztus 20-ai rendezvényekre hívnák meg a testvérvárosok képviselőit. Napirendre kerültek az önkormányzati cégek üzleti tervei is, melyeket a testület jóváhagyott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában