Helyi közélet

2024.04.17. 16:36

A szombathelyi Nefelejcs utcában parkolókra is szükség lenne

Lenne dolga a szombathelyi önkormányzatnak is a Nefelejcs utcában: elmulasztották a vízelvezető árkot lecsövezni és új parkolókat kialakítani – mutatott rá videójában Horváth Gábor, a városrész önkormányzati képviselője (Fidesz-KDNP).

Tömböly Ágnes

A szombathelyi Nefelejcs utcában Horváth Gábor képviselő

Fotó: © Cseh Gábor

Lassan befejeződnek a Vasivíz Zrt. munkálatai a Nefelejcs utcában. A vízvezeték és a gravitációs szennyvízcsatorna-szakasz cseréje során az utat nagy terjedelemben kellett felbontania a szolgáltatónak, ezért új burkolat került az utcába. A beruházást nem az önkormányzat végezte – tudtuk meg Horváth Gábortól. 
A fideszes képviselő rámutatott:  

Az önkormányzatnak is lenne dolga a Nefelejcs utcában: a Benczúr utcától legalább a Vadrózsa utcai kereszteződésig a vízelvezető árkot le kellene csövezni, a Gothard-iskola közelsége miatt parkolóhelyeket lehetne kialakítani, így megoldottá válna a kétirányú forgalom a Vadrózsa és Benczúr utca közötti szakaszon. Ezt ismét elmulasztotta a baloldali városvezetés, pedig a problémát az elmúlt években többször jeleztem a polgármesternek és az alpolgármestereknek – hangsúlyozta a képviselő, hozzátéve: ötméteres szélességben aszfaltozta a Vasivíz Zrt. alvállalkozója az utat, egy sávszélesség a 2 méter 75 centiméter helyett így mindössze 2 és fél méteres. Horváth Gábor szerint ha a városvezetés valóban odafigyelt volna a beruházásra, ez is megoldható lett volna.  

Itt megnézheti Horváth Gábor videóját is. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában