Rendezvénysorozat

2024.04.26. 07:00

Fasor: a cég ajándéka - Akciósorozat, avagy a Föld napjai Sárváron

Háromnapos rendezvénysorozattal ünnepelték a Föld napját Sárváron. A szombati akciónapot a Flex Fasor elültetésével koronázták meg.

Polgár Patrícia

Kondora István és dr. Máhr Tivadar (középen)

Forrás: VN/CZSZ

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, Sárváron a múlt héten háromnapos Föld-napi rendezvénysorozatot tartottak. Szombaton délelőtt a Sárvár Arénánál négy állomás várta az érkezőket: a parkolóban kerékpáros ügyességi feladatokat teljesíthettek a Sárvári Kerékpár Egylet jóvoltából, az aréna épületében egészségügyi szűrést tartott a Vas Megye Népegészségügyéért Alapítvány, a gyermekek számára Öko-Csemete Játszóházzal készültek, a kézműves-foglalkozáson az óvodapedagógusok vezetésével a kisgyermekek bársonyvirágot ültettek újrahasznosított cserépbe, nyakba akasztható földgömböt készítettek újrahasznosított anyagokból és tulipánokat festettek vécépapír-gurigákból. 

Végül a Sárvár Aréna mellett elültették a Flex Fasort: a kerítés mellé kilenc díszalmafa került, melyeket a Flex adományozott a város számára. Az ültetésen közreműködött a város képviseletében Kondora István polgármester és dr. Máhr Tivadar alpolgármester is. 

– A korábbi évek különböző próbálkozásait idén sikerült összefogni, így valósult meg a Föld-napi hétvége. Pénteken szemétszedéssel kezdtünk, szombaton az akciónappal folytatódott a sorozat. A faültetéssel egy lehetséges szabadidőpark kiépülése kezdődött meg, a rendezvényünk célja a tudatosítás volt – fogalmazott dr. Máhr Tivadar. Az akciósorozat hétfőn egy kiskerti komposztálásról szóló előadással zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában