Jó hír

2024.04.25. 18:50

Jó eséllyel új háziorvos rendel Vépen októbertől – a doktornő bemutatkozott a vépi és bozzai testületnek

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

Dr. Szabolcsi Orsolya belgyógyász szakorvos Debrecenben született és diplomázott. 2007-től 2012-ig dolgozott a DEOC III. számú Belgyógyászati Klinikáján, 2012-ben költözött az Egyesült Királyságba – az egyik egyetemi oktatókórház belgyógyász szakorvosaként kezdett, 2014-ben osztályos orvosból osztályvezetői kinevezést kapott. A kétgyermekes édesanya most Angliából költözik haza családostul, és mint mondta, egyértelműen családi okok miatt. Kisebb települést kerestek, összetartó közösséget Nyugat-Magyarországon, nem vágynak nagyvárosba, mondta. Vépen a kezdetektől támogatást kapott.

háziorvos
Vép leendő háziorvosa, Dr. Szabolcsi Orsolya bemutatkozott a testületnek
Fotó: Unger Tamás

Mint mondta, azzal, hogy háziorvos lesz, pályaváltásra készül. Az átképzés miatt mentorra van szüksége – az egyik helyettesítő vépi háziorvos személyében ezt is megtalálta. A csütörtöki ülésre háziorvosi ellátási koncepciójavaslattal érkezett.

Kovács Péter vépi polgármester a 2023-as évet értékelve néhány hónapja még úgy fogalmazott: „Az egészségügy terén sajnos nincs jelentős változás abban, hogy mindkét felnőtt körzetet helyettesítő orvos látja el. Folyamatos álláshirdetés ellenére jelentkező nincs az állásra.”

Ehhez képest most jó hírrel tudott szolgálni a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. A doktornővel előrehaladott tárgyalások folynak. Kétéves átképzését támogatják, készülnek a fogadására.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában