Az első háromban

2024.04.24. 08:41

Legyen a Vasszécseny—Rum közötti szakasz Év Kerékpárútja! Szerda éjfélig lehet szavazni

Szavazz az Év Kerékpárútjára, hogy a te favoritod nyerjen! Idén is közönségszavazás dönti el, hogy mely kerékpárút lesz az év kedvence.

Vaol.hu

Forrás: aktivmagyarorszag.hu

 A pályázási időszakban jelölhetted a jobbnál jobb bringautakat – ebből szakmai zsűri választotta ki azt a 11-et, amelyre szavazni lehet. A szavazási időszakban megosztott hivatalos album képeire és a meghirdetett, a kerékpárutakat egyesével bemutató bejegyzések kedvelésének összege adja meg az Év Kerékpárútja nyertesét. Az első helyezettről később kisfilm készül, illetve kihelyezett tábla fogja hirdetni ezt.

A voksolás az Aktív Magyarország Facebook-oldalán zajlik április 24. éjfélig; a legtöbb kedvelést begyűjtő kép nyeri meg az Év Kerékpárútja címet. 2020-ban a Tatabánya és Tata közötti útszakasz lett a nyertes, 2021-ben a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpáros hidakon vezető vonal volt a közönség kedvence, 2022-ben pedig a Deseda-tavat megkerülő kerékpárút kapta a legtöbb szavazatot. Tavaly a Békéscsaba körül futó Wenckheim kerékpárút kapta meg a címet.

Vasszécseny—Rum közötti szakasz egészen jó szerepel, a szerda reggeli adatok szerint az első három között szerepel. Talán még odaérhet az első helyre. 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté, és emiatt többen üljenek biciklire, hogy aktívan fedezzék fel hazánk tájait. Emellett a kampány rámutat, hogy az utak építése, fejlesztése és fenntartása is folyamatos munkát igényel. A Közlekedési Kultúra Napja és a kampány legfontosabb üzenete, hogy a kerékpárutak akkor nyújtanak felejthetetlen élményeket, ha azokon mindenki biztonságosan közlekedik, a KRESZ szabályait betartja, és a közlekedés minden résztvevőjére figyelemmel van.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában