Hagyomány

2024.04.30. 21:21

Színpompás szalagok Kőszegen a Fő téri májusfán - videón, ahogy felállították

Köss szalagot a májusfára! – az elmúlt évekhez hasonlóan így szólította meg a kőszegi egyesületeket, intézményeket, szervezeteket és üzleteket az önkormányzat és a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház.

Tóth Katalin

Fotó: Unger Tamás

A szalagokat kedd délután előre egyeztetett időpontokban tűzték fel a szervezetek képviselői az akkor még bakra fektetett fára/fenyőre. Az idén 59 szervezet csatlakozott, a májusfaállítást a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes előadása kísérte. Este táncház kezdődött a Boglya Népzenei Együttessel. 19 órától Meggie és Tomsa lép színpadra.

20240430_majusfaszallagozas_ut (1)
Fotó: Unger Tamás

Május 1-jén, szerdán hagyományosan Kőszeg Város Fúvószenekara zenés ébresztőjét hallhatják a helyiek a város utcáin. Tíz órától a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és a Csók István Művészkör segítségével kézműves foglalkozások – festés, gyöngyfűzés, májusfakészítés – lesznek a Fő téren. Tíz órától délig kerékpáros ügyességi pálya is rendelkezésre áll. Ingyenes légvárba várják a gyermekeket egész nap a virágpiacnál.

20240430_majusfaszallagozas_ut (2)
Fotó: Unger Tamás

Videó a májusfaállításról:

További programok:

14.00 A Tánc világnapja – Örömtánc Kőszegen a Silverbirds Bellydance Egyesület és a BE-JÓ Táncegyüttesért Egyesület szervezésében

Fellépők: BE-JÓ Táncegyüttes, Židanske zvijezdice, Dance Jam, Westside TSE, Hajnalcsillag Néptáncegyüttes, Galaxy Akrobatikus Rock and Roll Klub, Silverbirds Bellydance Egyesület, Čakavci Horvát Kulturális és Hagyományőrző Egyesület

17.00 Bujtás Ervin

18.00 Trio Picanto és Peltzer Géza

Kedden és szerdán is lesz kézműves kirakodóvásár.


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában