Három tanuló Vasból

2024.04.24. 08:54

Vasi sikerek a Bod Péter országos könyvtárhasználati verseny döntőjén

Tóth Katalin

Forrás: VN-archív

Április 22-én, a Föld napján az Országos Széchenyi Könyvtárban rendezték a 2023/2024. tanév könyvtárhasználati versenyének döntőjét, melyen két kategóriában (7-8. és 9-10.) 12-12 tanuló mérte össze tudását a komplex, információkereső, etikus információhasználó és problémamegoldó tanulmányi versenyen. Vas vármegyét három tanuló képviselte, akik már az előzetes fordulókon szép eredményeket értek el. Rettegi Ákos, a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium 8. évfolyamos tanulója kategóriájának országos 5. helyezettje lett, Csuka Dániel a Jurisich Miklós Gimnáziumból országos 3., míg Hollósi Laura szintén a Jurisich-ból 5. helyezést ért el. Az idei téma a fenntartható fejlődés volt, ezzel kapcsolatban kellett információkat, dokumentumokat keresve feladatot megoldani.

 Felkészítő tanáraik Iványiné Nagy Kinga, illetve Keszei Ildikó voltak – adta hírül az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ, a megyei forduló közreműködője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában