50 éve kezdődött a tanítás

2024.04.26. 16:47

Zsúfolásig megtelt a körmendi sportcsarnok - Gálaműsorral ünnepelt a Somogyi-iskola - fotók

Pontosan 50 esztendeje, azaz 1974-ben kezdődött meg a tanítás a Somogyi Béla Tagiskolában. A kerek születésnapot ünnepi keretek között ülték meg.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: Szendi Péter

Zsúfolásig megtelt a körmendi sportcsarnok, ugyanis itt tartották meg a Somogyi Béla Tagiskola születésnapi rendezvényét. A lelátókat főként egykori és jelenlegi diákok töltötték meg, de utóbbiakat természetesen a szüleik is elkísérhették. Rajtuk kívül pedig nagyon sok olyan nyugdíjas pedagógus is részt vett az eseményen, aki korábban a Somogyiban tanította például írni-olvasni a gyerkőcöket. 

Az 50 esztendős oktatási intézmény rendezvényét természetesen Bebes István polgármester is megtisztelte jelenlétével, aki köszöntőjében az emlékezés, a visszatekintés fontosságára hívta fel a figyelmet, ugyanis elmondása szerint a fél évszázad alatt óriási fejlődésen ment keresztül az iskola.

- Úgy gondolom, hogy a múlt nagyszerű, és bízom abban, hogy a jövő is hasonló lesz annak a megközelítőleg 750 diáknak, aki jelenleg is itt tanul abban az intézményben, mely kiemelt szerepet tölt be a városunk életében – fogalmazott Bebes István.

Az ünnepi gálaműsor pedig rendkívül látványosra sikeredett, méltó volt a Somogyi Béla Tagiskola 50 éve töretlen hírnevéhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában