Választások 2024

2024.05.21. 13:59

A Haladás újratervezését és az Oladi Plató helyzetének rendezését ígéri a Konzervatívok Egy Jobb Városért

Meghirdette programját a Konzervatívok Egy Jobb Városért is, amelyet Balassa Péter Szombathelyen induló polgármesterjelölt tett közzé Facebook oldalán.

Vaol.hu

Balassa Péter 2019-ben még a szombathelyi közgyűlésben önkormányzati képviselőként szólalt fel

Fotó: VN-archív/Unger Tamás

A Konzervatívok Egy Jobb Városért 12 fő pontban fogalmazta meg programját. Eszerint megválasztásuk esetén rendeznék a SZOVA  milliárdos adósságát, hogy levegőhöz jusson a város. Megreformálnák a bérlakásprogramot, hogy támogassák a fiatalok életkezdését, és megfizethető lakhatás biztosítása a rászorulóknak, kamatmentes önkormányzati támogatás vezetnének be. Fejlesztenék a közlekedési infrastruktúrát: fel kell újítani a város úthálózatát, racionalizálni a belvárosi közlekedést, meg kell oldani a parkolási problémákat és olcsóbba tenni a parkolást - írták. 

Mint írják, ígéretek helyett meg kell építeni az elkerülő utakat! Azonnal rendezni kell az Oldai Plató helyzetét! Átvilágítanák az önkormányzati cégeket, felülvizsgálnák az önkormányzati ingatlanok értékesítését. A hatodik pontban foglalkoznak a turizmusfejlesztéssel, egészségturizmussal, rehabilitációval. 

Komfortos, igényes várost ígérnek: fedett buszvárók és padok felújítása, közművek felülvizsgálata és korszerűsítése, kavicsos utak aszfaltozása, racionálisabb hulladékgazdálkodás. Ígérik a Szombathelyi Haladás újratervezését, esélyegyenlőséget és akadálymentesítést, digitális jólétet és okosvárost, gyermekbarát várost és egy új rendezvénysorozatot is, a Szombathely város napját. 

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Fidesz polgármesterjelöltje is meghirdette programját, amelyben Lankai Nóra azt ígérte:  Ahogy a 86-os gyorsforgalmi utat is megépítettük, úgy fogjuk a város útjait, járdáit, parkolóit is felújítani – a kormány támogatásával, mintegy 10 milliárd forintból ...

A Mi Hazánk Mozgalom párt Vas vármegyei és szombathelyi szervezete pedig múlt héten kilenc pontban foglalta össze azokat a tennivalókat, amelyeket fontosnak ítél a közelgő helyhatósági választásokkal kapcsolatosan.

Kapcsolódó:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában