Régi terv volt

2024.05.17. 17:15

Átadták a Bucsui Babaliget Bölcsődét - fotók

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében mintegy 300 millió forintból épült meg a településen az új bölcsi, mely 14 gyermek befogadására alkalmas.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Unger Tamás

Gál Sándor polgármester köszöntőjével kezdődött az új intézmény átadási ünnepsége. A település első embere úgy fogalmazott, hogy régi vágya teljesült a bucsuiaknak. Ezt követően dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő beszédében azt hangsúlyozta ki, hogy egy bölcsőde a jövőnek szóló beruházás, mely a falu valamennyi lakosa számára előnyökkel jár, azaz a gyerekeknek, a szülőknek, valamint a nagyszülőknek is. Dr. Kondora Bálint, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke pedig azt a hosszú, kacskaringós utat elevenítette fel, ami a tervezőasztaltól az épület elkészültéig vezetett.

Ünnepi műsorról is gondoskodtak a szervezők, melyet a felsőcsatári ovisok szolgáltattak magyar és horvát nyelvű aranyos kis produkciójukkal. Az ünnepség végén pedig Haller László atya áldotta meg a kis ékszerdobozhoz hasonlító Bucsui Babaliget Bölcsődét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában