Süteménykészítő verseny

2024.05.15. 10:00

Az epres pite győzött - Vashosszúfalu lányai-asszonyai versengtek

A Vashosszúfalui Nők Egyesülete szervezett május 11-én, szombaton délután süteménykészítő versenyt.

Gombos Kálmán

Középen Majthényi László vasi elnök áll

Fotó: VN

A rendezvény a Nemzeti Együttműködési Alap pályázata keretében valósult meg, ami jelentős anyagi segítség a közösség számára – mondta el Horváth Imréné. A helyi lányok és asszonyok közül tizenhatan vállalták a jóízű megmérettetést. Meghívott vendégként részt vett Majthényi László, a Vas Vármegyei Közgyűlés elnöke is. Az összejövetel alkalmát – és a résztvevőket – Kaszás Csaba helyi római katolikus plébános áldotta meg. 

A zsűrinek kimondottan nehéz dolga volt: sok remekül sikerült finomság közül kellett kiválasztani a legjobbakat. A végső győztes édesség egy epres pite lett – a fődíj pedig egy korszerű konyhai mérleg. A másik két dobogós helyezett süteménykínálót, valamint formasütőt vihetett haza. Ezeken kívül Majthényi László három különdíjat is kiosztott: saját szerzésű Vasi ételek című könyvét. A verseny már a második alkalom volt a község életében, és szeretnék ezt hosszú távon, hagyományként folytatni, hiszen jó hangulatú, közösségépítő alkalom volt mindenki számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában