Helyezések

2024.05.20. 14:00

Íme a szakmák ifjú vasi sztárjai - Szép sikerekkel értek véget az országos tanulmányi versenyek

Lezárultak a különböző tanulmányi szakmai versenyek, a vasi fiatalok több előkelő helyezést is begyűjtöttek.

Vaol.hu

Hatvanöt szakma 18 szakmacsoportjában versengtek a diákok

Fotó: VN

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVII. alkalommal szervezte meg a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit. Az esemény idén harmadik alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, az agrárszakmák bemutatóival együtt valósult meg. A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását. 

A fesztiválon 65 szakma 18 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek. A látogatók a EuroSkills verseny szakmai bemutatóiba és a WorldSkills nemzetközi válogató versenyeibe is bepillantást nyerhettek. Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében harmadik helyezést ért el Németh Gergő, aki a Vas Vármegyei SZC Savaria Technikum és Kollégium autószerelő szakos tanulója. Szintén a dobogó harmadik fokára állhatott fel a Vas Vármegyei SZC Gépipari és Informatikai Technikum diákja, Rákos András gépgyártás-technológiai technikus; és Joó Adél Liliom irodai titkár, a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum tanulója. 

Az agrárszakmákban is szép eredmények születtek: a pék-cukrász kategóriában első helyezést ért el Horváth Rebeka Fanni, a Kisalföldi ASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója. Az élelmiszeripari technikusok között Willems Patrícia Marie, a Kisalföldi ASzC Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója az első, Imre Laura pedig, aki szintén az intézmény diákja, a harmadik helyezést szerezte meg. Bartl Balázs Ernő, a Kisalföldi ASzC Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákja első lett a parképítő és fenntartható technikusok között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában