Választás 2024

2024.05.01. 17:23

Lenkai Nóra: Új lendületet Szombathelynek!

Több milliárd forintra rúgtak azok fejlesztések, amik dr. Puskás Tivadar polgármester irányítása idején történtek Szombathelyen – erről is beszélt lapunknak Lenkai Nóra polgármesterjelölt (Fidesz-KDNP), aki szerint új lendületre van szüksége a városnak.

Tömböly Ágnes

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely díszpolgára, a város korábbi polgármestere Lenkai Nóra mellett

Fotó: VN-Archív/UT

Szombathely díszpolgára, dr. Puskás Tivadar is támogatja Lenkai Nóra polgármesterjelöltet. – Polgármester úrtól azt a tanácsot kaptam, tekintsek szolgálatként az előttem álló útra. Szombathelyt szolgálni a legnagyobb megtiszteltetés. Dr. Puskás Tivadar a találkozásunkkor nemcsak támogatásáról biztosított, hanem átbeszéltük azokat a fejlesztéseket, beruházásokat, amik 2010 és 2019 között Szombathelyen történtek – mondta el lapunknak Lenkai Nóra, kezében az eredményeket összegző kiadvánnyal. 

Lenkai Nóra
Lenkai Nóra mutatja a kiadványt, amiből az előző önkormányzati ciklusban történt fejlesztéseket is sorolta 
Fotó: VN-Archív/CSG

Lenkai Nóra: Megújultak az óvodák és a bölcsődék 

– Számos óvoda, bölcsőde korszerűsödött: több, mint 640 millió forintot fordítottak a Benczúr, a Gazdag Erzsi, a Mesevár, a Szivárvány, az Aréna és a Vadvirág óvodákra. Új férőhelyek létesültek 133 millió forintból a Játéksziget óvodában; 113 millió forintból modernizálták  a Mesevár óvodát, 146 millió forintból a Százszorszép bölcsődét és a Mocorgó óvodát, 163 millió forintból a Weöres Sándor és a Pipitér óvodát, csaknem 255 millió forintból a Csodaország, a Kuckó és a Bokréta bölcsődéket fejlesztették. Az új Városligeti Bölcsődét is az előző önkormányzati ciklusban álmodták meg – emelte ki.

Számos, a Szent Márton-évhez kapcsolódó beruházás

 – A Szent Márton emlékévhez fűződően 2,5 milliárd forintból felújították a Székesegyházat, a Püspöki Palotát és a Szent Márton-templomot. Újjávarázsolták a Szent Márton teret, 511 millió forintból. Megépült a Romkert sétány, kiépült a Szent Márton Történelmi Sétaút – sorolta az időtálló és városképet fejlesztő  beruházásokat.   

Sport, rekreáció: az egészséges életmódért

Lenkai Nóra rámutatott: a sport- és a rekreációs szolgáltatások támogatása ugyancsak előnyt élvezett. Ahhoz, hogy a mai gyerekek az egészséges, aktív életmódot válasszák, elengedhetetlenek a modern infrastrukturális feltételek. Ha csak a legnagyobb beruházásokat nézzük: 15,6 milliárd forintból felépült a Haladás Sportkomplexum, aminek fenntartása ma nem az önkormányzatot terheli; mintegy 2,2 milliárd forintból új sportrészleggel bővült a fedett uszoda, 1 milliárd 155 millió forintból fejlesztették a Sportligetet. 

Kerékpárutakra több, mint 1 milliárd forint

Szombathelyen kerékpárutak létesítésére, fejlesztésére több, mint 1 milliárd forintot fordítottak. Számos út- és járdafelújítás is történt.  Több, mint 1 milliárd forintból a Sportházat, több, mint 2 milliárdból pedig a Savaria Múzeum intézményegységeit újították fel, bővítették. Az új Egészségügyi Alapellátó megépítése is akkor indult mintegy 700 millió forintból.
Lenkai Nóra szerint ez a fejlődési pálya tört meg 2019-ben, Szombathelynek új lendületre van szüksége, amihez fontos a kormányzattal való szoros együttműködés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában