Vásári hangulat Vas Juliskáékkal

2017.10.27. 16:29

Ezek a programok várják a hétvégén Vas megyében

Ölbei Lívia

e

OKTÓBER 28.

SÁRVÁR Ma csúcsra jár az ősz több száz éves múltra visszatekintő színes eseménye, a Simon-Júdás-napi vásár. A forgatagból nem hiányozhatnak a kulturális prog-ramok (ahogy nem hiányozhattak a középkori vásárokból sem). A Nádasdy-vár parkolójában ma 10 órától 10.45-ig a Sárvári Néptánckör lép föl, aztán a Regös együttes szórakoztatja a nagyérdeműt. 12 órától a Kanona Bandé a színpad. 14 órakor megnyílik a Party Bistro. A Posta téren ma délelőtt 10-től 11.30-ig a Kanona Band játszik, 12 órától 12.45-ig a Káldi Napraforgók Egyesülete ad műsort, 13 órától a Sárvári Néptánckör, 14 órától a Herpenyő zenekar, 15 órától a Séi Csillagvirág citerazenekar lép föl. Mindeközben: 9.30-tól 17 óráig véradás a sárvári önkormányzati hivatal előtti parkolóban álló véradókamionban.

SZOMBATHELY Az Agora – Művelődési és Sportház színpadán ma 20 órakor az Edda együttes ad koncertet.

CELLDÖMÖLK A Soltis Lajos Színház ma 19 órától a Szentivánéji álom címmel direkt a celli társulatra hangolt William Shakespeare-tűzijátékot ajánlja a közönség figyelmébe a Koptik Odó utca 2-ben. Az előadás rendezője Nagy Péter István. Vigyázat! Totális színház!

OKTÓBER 29.

CELLDÖMÖLK A Soltis Színház Szentivánéji álom-repetával is készül: a vasárnapi előadás 18 órakor kezdődik. A helyszín továbbra is a Koptik Odó utcai kamaraszínház.

SZOMBATHELY A Mesebolt Bábszínház vasárnapi vendége Fabók Mancsi Bábszínháza: a Vitéz László és Vas Juliska című mesét írta, rendezte és játssza Fabók Mariann. Bábok: Grosschmid Erik, díszlet: Keresztes Nagy Árpád, zene: Keresztes Nagy Árpád és Ölvedi Gábor. Az előadáshoz fűzött költői kérdések szerint: „Ismeritek-e Vitéz Lászlót? S az ő csuda egy beszédét? Láttátok-e, mint küzd nagymamucikája báli legyezőjével sok gonoszok ellen? S ha hallottatok is őróla, ismeritek-e Vas Juliskát? Tudjátok-e, mint aprít pokolfiakat seperűjével, s puszta két kezével? S láttatok-e már igaz, szép szerelmet? Hát jertek, serkenjetek! Tekintsétek őket, kiknek félelme nincsen, s kiknek ölelése Halált is legyőz!” A vasárnapi matiné 10 órakor kezdődik a meseboltos kamarateremben, az MMIK-ban (Ady tér 5.).

Az ELTE SEK Károlyi Gáspár téri dísztermében 17 órakor kezdődik meg a Kodály Zoltán tiszteletére megrendezett kórustalálkozó. Az esemény házigazdája a Szent Márton Városi Kórus, fővédnöke dr. Puskás Tivadar polgármester.

A Bartók Teremben pedig azok számíthatnak nem mindennapi zenei élményre, akik ellátogatnak a Ramat-Gan városából érkező kamarakórus koncertjére. Ramat-Gan Szombathely izraeli testvérvárosa, a hangversenynek kapcsolatépítő jelentősége is van. Kezdés 18 órakor.

KŐSZEG A Jurisics-vár ad helyet a Nemescsói Társult Evangélikus Egyházközség fiataljai által létrehozott színházi előadás bemutatójának. Az Akinek szívében Krisztus keresztje című produkció Luther Márton életét dolgozza föl a reformáció meghirdetésének 500. évfordulója alkalmából.

OKTÓBER 30.

SZOMBATHELY Az Agora – Művelődési és Sportház Dumaszínház sorozata Aranyosi Péter előadásával folytatódik: Borsodi homályos címmel. Kezdés 19 órakor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában