Adventi koncert

2017.12.11. 11:00

Két évtized méltó ünnepe Egyházashetyén

Adventi koncerttel emlékezett alapításának huszadik évfordulójára szombaton a Hetyei Daloskör. Az eseménynek szomorú felhangot adott, hogy tavasszal elhunyt alapítójuk, szakmai vezetőjük. 

Pogács Mónika

Adventi koncerttel ünnepelt az idén húszéves Hetyei Daloskör Fotó: Vincze Kornél

 

Adventi koncerttel ünnepelt az idén húszéves Hetyei Daloskör Fotó: Vincze Kornél

- Daloskörünk nagykorú lett, ez sajnos veszteségekkel is járt. Többen, köztük örökös karnagyunk, Sellyei Gáborné sem érhette meg az ünnepet – mondta Zolnainé Nábrádi Gyöngyi kórustag, majd egyperces megemlékezésre kérte a megjelenteket. A Magyar Kultúra Lovagrend alapítója, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány elnöke, Nick Ferenc volt az ünnepi szónok. Sellyei Gáborné maga is lovagi cím birtokosa volt. – Márta szakmai és emberi hiánya fájó. Rengetegett tett érdemben a közösségért. Munkájára a profizmus volt a jellemző – mondta az elnök, majd a falvak kulturális munkájának jelentőségéről beszélt. Az eseményen Oláh Sándor, a Zörej Zenekar vezetője munkája elismeréseként kitüntetést vehetett át az alapítvány elnökétől. A jubilálókat a Kemenesmagasi Citerazenekar és Népdalkör, valamint a Vassurányi dalkör műsorral köszöntötte. Az önkormányzat, a Sellyei család és mások támogatásával rendezték az adventi-jubileumi koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában