Buli van!

2018.01.04. 21:57

Jónak ígérkeznek Vas megye hétvégi zenei programja

Gyuricza Ferenc

 

Programajánló

MULATÓS Szombathelyen, az X.A. Dance Clubban ma este 21 órától ismét hajnalig tartó mulatós prog-rammal várják a szórakozni vágyókat. A zenéről ezúttal Darvas Vilmos gondoskodik.

PARTI Szombathelyen, a Romkertben ma este szalagavató afterpartit tartanak. Az est hangulatfelelőse a Magic Friday, Last Night, Led Lights, továbbá Color Festival programok hivatalos lemezlovasa, Fizboh lesz.

ELEKTRO Szombathelyen, a Maxxx Clubban szintén az elektronikus tánczenék kedvelői számára tartanak partit. A rendezvényen Virág Csaba keveri a zenét.

PÓTSZILVESZTER Sopronban, a Museum Caféban holnap este 18 órától pótszilvesztert tartanak. A hangulatfelelősök az elektronikus zenei színtér kiválóságai, Ernest C., Cristobal, D.J. Radio Monster és Muzikfabrik lesznek. Az est sztárvendégeként fellép még az amerikai, de jelenleg Bécsben élő énekes, Big John Whitfield is.

 

Vasárnap este a fővárosban

BUDAPEST A fővárosi Barba Negra Music Clubban lép fel vasárnap este a Sear Bliss. A szombathelyi gyökerű zenekar a Christian Epidemic-kel közösen kapott felkérést arra, hogy működjenek közre egy mini extrém metal fesztiválon. A rendezvény főzenekara az atmoszférikus, szimfonikus death metalt játszó görög Septicflesh lesz, de a kolumbiai Inquisition és az egyiptomi Odious is koncertet ad ugyanott.

BULIVAN

Az édesapja révén Szombathelyhez kötődő Danics Dóra írta a Cimbaliband új dalának, a Szitakötőnek szövegét. A zenekar repertoárjában ez az első olyan szám, amiben nem csupán énekesként, hanem szerzőként is közreműködött Dóra.

Pörgős évet zártak

SZOMBATHELY Pörgős évet tudhat maga mögött az alig több mint egy éve alakult, s az óesztendőt Csornán búcsúztató Smoking Frog. A rockzenét játszó szombathelyi csapat két tagcserén esett át, Ősrobbanás címmel elkészítette első nagylemezét, illetve jópár koncerten mutatták be annak anyagát. Ígéretük szerint 2018-ban sem vesznek vissza a tempóból, azaz hamarosan további fergeteges koncertek várhatóak tőlük. 

Nyomasztó atmoszféra

Az új esztendő legelső terméseinek egyike az underground vonalon mozgó svéd Shining ma megjelenő albuma. A tízes számmal is jelölt Varg Utan Flock ahhoz a trendhez illeszkedik, amit másfél évtizede követ az 1996-ban alapított csapat, azaz az extrém black-metal elemeket hol progresszív, hol jazzes megoldásokkal variálják. A két szélsőség közötti tartalom rengeteg izgalmas megoldásra kínál alkalmat, a szélvészgyors, északi típusú, sodró gitárjátéktól, a károgó éneken át az akusztikus szólókig, de a mindössze hat tételes, ám mintegy 41 és fél perces album atmoszférája ezzel együtt is rendkívül nyomasztólag hat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában