ki mit tud

2018.04.26. 07:00

Roma fiatalok tehetségkutatóját rendezték Szombathelyen

Hatodik alkalommal rendezték meg tegnap az oladi szakgimnáziumban a roma származású és hátrányos helyzetű fiatalok Ki mit tudját.

Tersztyánszky Krisztina

Kökény Attila énekes volt a zsűri elnöke Fotók: Unger Tamás / Vas Népe

A szervezésben három, esélyegyenlőségért felelős szervezet működött közre: a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztálya, a Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoport, valamint a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház.

Vajda Kevin, Dudás Dávid a fellépésre gyakorol

Némethné dr. Zsigó Zita alezredes, a bűnmegelőzési alosztály vezetője köszöntőjében elmondta: a tehetségkutató egyre népszerűbb, az idén már csaknem harminc előadó, illetve csoport nevezett a megmérettetésre. Három korcsoportban és három kategóriában – ének-zene, tánc, vers-próza – mérték össze tudásukat a versenyzők. A legfiatalabb tehetség mindössze hét, a legidősebb harmincéves volt. A hattagú zsűri elnöki tisztét az idén Kökény Attila zenész, énekes töltötte be.

Kökény Attila énekes volt a zsűri elnöke Fotók: Unger Tamás / Vas Népe

A megye iskoláiból, nevelőintézeteiből érkezett fellépők változatos stílusú műsorszámokkal léptek színpadra. A zsűri és a közönség örömére többen hoztak autentikus roma néptáncot, lovári nyelven előadott verset, cigánydalt. A zsűri késő délután megszületett döntése alapján a szeptemberi országos döntőben a Romano Ritmo együttes illetve Komláti Jázmin Napsugár és Kertész Cintia táncosok közös produkciója képviselheti Vas megyét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában