A kék madár és a Hetvenkedő

2020.10.13. 07:00

A külföldi csoportok nem tudnak jönni a vasvári Színjátszó Fesztiválra, de virtuálisan ott lesznek

A Színjátszó Fesztivált október 16-tól 18-ig rendezik meg a Nagy Gáspár Kulturális Központban, illetve két vidéki játszóhelyen: Alsóújlakon és Andrásfán.

Merklin Tímea

A Nemzetközi Színjátszó Fesztivál szervezése idén sem volt könnyű feladat Gergye Rezső számára

Fotó: Szendi Péter

Még tavasszal számos külföldi is jelentkezett a fesztiválra, a járványhelyzet ellehetetlenítette a fellépésüket, de néhányan közülük virtuálisan jelen lesznek a beküldött kisfilmjükkel. A hazai csoportok közül sem jönnek annyian, ahányan bejelentkeztek, az egész program idecsúszott őszre, és még mindig állandóan változik, ezért a kultúrház igazgatója, Gergye Rezső mint főszervező felhívja a figyelmet, hogy aki előadásra megy – csakis maszkban –, feltétlenül érdeklődjön a kezdésekről.

A Nemzetközi Színjátszó Fesztivál szervezése idén sem volt könnyű feladat Gergye Rezső számára
Fotó: Szendi Péter

A tervek szerint az első napon érkezik Tatabányáról a Bütyök Színjátszoda Maeterlinck: A kék madár című darabjával, amit 15 órától játszik a kultúrházban. A bajai Rábl Színpad és Zenei Közösség egy kamaradrámát hoz a Békeházba Rém hangosan és irtó közel címmel, 19 órai kezdettel. A szombathelyi Ferrum A vénlány sapkája című groteszk egyfelvonásost mutatja be a kultúrházban 20.30-tól. Aznap Alsóújlakon a békéscsabai Féling Színház a Tiszta kézzel? című színművet játssza 17.17-től, Andrásfán a Pápai T. M. Stúdió a Három kívánság című mesekomédiával szórakoztatja a közönséget 17.18-tól.

Ugyanezt mutatják be a pápaiak a második napon, szombaton 15 órától a Nagy Gáspár Kulturális Központban, ahol 16 órától A hetvenkedő íjász című egyszemélyes komédiát láthatjuk. Ugyanitt 19 órától Illyés Gyula: Tűvé-tevők című parasztkomédiáját játssza a Színjátszók Egervári Grémiuma, 20 órától ezen a színpadon is bemutatják a békéscsabaiak a Tiszta kézzel? című darabot.

Vasárnap a pápai S. K. Társulat reggel 9.30-kor kezd a kultúrházban Agatha Christie: Ítélet című bűnügyi történetével, 11.30-tól a zeneiskolában a kőszegi S. A. P. P. K. A. Sinkó Adrienn Antibeavatás című versszínházi előadását mutatja be ugyanitt. Eredményhirdetés és zárás 13 órakor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában