Vasárnapi stream

2020.11.27. 12:36

Kaddis Térey Jánosért Törőcsik Franciskával és Prieger Zsolttal a szombathelyi imateremből

Prieger Zsolt (Anima Sound System) és Törőcsik Franciska színésznő Kaddis Térey Jánosért című előadása november 29-én, vasárnap 15 órakor kezdődik a Szombathelyi Zsidó Hitközség imatermében. Közönség természetesen a helyszínen nem lesz – a szombathelyi ősbemutató a hitközség honlapjáról streamelhető.

Vas Népe

Fotó: VN

Ahogy az ajánló mondja: „Az előadás Térey János költői hangját és üzenetét vonja új, meglepő, mégis szakrális kompozíciós mezőbe az imádság, a szépirodalom, a kortárs elektronika és biblikus motívumok segítségével. Egyszerre szól az irodalomrajongóknak, a színházszeretőknek, a zenekedvelőknek egy távoli univerzumból, a teremtő Isten szerető figyelméből, oda és vissza november 29-én 15 órakor. A Kaddist 11 hónapon át mondják az elhunyt szerettekért, de mi mondjuk mindig-mindenkor Térey Jánosért, a debreceni születésű, zsidó költőóriásért, a humoros barátért, a kegyelmet nem ismerő repperért, az építészrajongó struktúraépítőért, a botanikus kertek rajongójáért, a 24/24 órás emberért, aki tavaly hunyt el tragikusan fiatalon, 49 évesen.”

A szombathelyi ősbemutatót a Szombathelyi Zsidó Hitközség imaterméből, online közvetítik: a www.szombathelyizsidohitkozseg.hu-ról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában