Bábszínház

2022.05.04. 07:00

Új remények: évadot hirdetett a Mesebolt - Szorosabbra fűzik a kapcsolatot a nézőkkel

A Covidjárvány után a közönségkapcsolati formák megújításába is belevágott a Mesebolt Bábszínház, amelynek 2022/2023-as évadát Kovács Géza igazgató hirdette meg a keddi sajtótájékoztatón.

Ölbei Lívia

Prikazovics Ferenc mellett Kovács Géza kezében a friss Üveghegy-oklevél, Trifusz Ádám egy korábbi Üveghegy-díjat vett le a polcról

Forrás: Szendi Péter

A kapcsolatépítést szolgálja a bábszínház frissen létrehozott, szülőknek, pedagógusoknak, gyerekeknek is ajánlott nyilvános Facebook-csoportja, a Mesebolt-bérlet, amely Prikazovics Ferenc igazgatóhelyettes és Trifusz Ádám szervező által folyamatosan új információkkal, érdekességekkel, kulisszatitkokkal szolgál a készülő előadásokról, a Gazdag Erzsi-hagyományra alapozva.

 Az új reményekkel kecsegtető új évadban egész évre szóló bérleteket hirdetnek: a szombathelyi Mesebolt-bérlet óvodásoknak és a szombathelyi Mesebolt-bérlet iskolásoknak négy-négy előadást, a Vasi Mesebérlet óvodásoknak és iskolásoknak megyeszerte három előadást kínál. Az új bemutatók – A cica, aki haza akart menni, Miú és Vau, A kisgömböc, A tó titka – mellett a meseboltos hagyományokhoz híven felújítások is lesznek: a Holle anyó előadásban 2011 és 2019 után ismét Császár Erika, a bábszínház örökös tagja játssza Holle anyót. 

Felújítják a 2017-es, Üveghegy-díjas Kirikou és a boszorkányt is: új gyerekgenerációk jönnek, változik a társulat. Ha már Üveghegy-díj: a Mesebolt az idei kaposvári szemlén nyerte el harmadik Üveghegy-díját a középiskolásoknak és felnőtteknek ajánlott, WSSZ-koprodukcióban készült Szólít a szörnyért (az elsőt 2009-ben az Amáliáért kapták). Folytatódik a Kőszegi Várszínházzal kiépített együttműködés is (A cica, aki haza akart menni koprodukciós előadás), belépett a partnerek sorába az Európai Szabadúszó Művészek Egyesülete is (Miú és Vau). Együttműködés és pályázatok – így készülhetnek új előadások. A jövő évadban mű szaki fejlesztés is várható, teremnévadókkal. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában