A zene az út a szívekig

2023.06.12. 13:31

Idén is megtartotta hagyományos Várkoncertjét a körmendi Városi Vegyeskar - fotók

A házigazda Városi Vegyeskar mellett ezúttal is voltak vendégszereplői a koranyári eseménynek: az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola és a Somogyi Béla Tagiskola gyermekkórusa, valamint a Boldog Batthyány László Katolikus Általános Iskola énekkara is elfogadta a meghívást a programra.

Tóth Judit

Forrás: Szendi Péter

Elsőként a körmendi katolikus iskola műsorát hallhatta a közönség. Felcsendült Carl Orff Tapsrondója és Ránki György Reggeli tornájának nosztalgikus dala. Szólót énekelt Horváth Regina, Molnár Csenge és Tomasics Luca. A műsor második részében szintén maradt a múltat idéző dallamoknál a kórus, előbb Balázs Árpád A mi iskolánk című dala hangzott el, majd következett Dés László szerzeménye A Pál utcai fiúkból, Mi vagyunk a grund címmel. A záró számnál az intézmény néhány pedagógusa és Kiss László iskolalelkész is bekapcsolódott az éneklésbe. A kórust Németh Zsuzsanna vezényelte.    

A kórusmuzsika után hangszeres szólisták következtek, fellépett Spaits Júlia és Sabáli Anna.

Az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola és a Somogyi Béla Tagiskola Bródy János és Babits Mihály közös dalával indított, amelynek címe: Mindenik embernek a lelkében dal van, majd Carl Orff és Margaret Murray Girls and boys come out to play című szerzeménye hangzott el a Zene gyermekeknek kórusszvit első tétetéből. Weöres Sándor magyar szövegével egy olasz népdalt is énekelt a kórus, majd a Legyetek jók, ha tudtok című dal és a Sulidal zárta az iskola műsorát, az énekkart Pestiné Bánhidi Szilvia vezényelte.

Major Boglárka fuvolaműsora után Városi Vegyeskaré volt a színpad. A kórus előadásában a Mit ér egy hang? című dal csendült fel elsőként, ezt az amerikai Josh Groban tette ismertté, ezután a világhírű rockmusical, a Hair egyik betétdala következett Jó reggelt, napfény! címmel. Egy afro-amerikai vallásos dal után egy tanzániai hálaadó ének hangzott el szuahéli nyelven. Zárásként Hugo Peretti és Solomon Linda The lion sleeps tonight - vagyis Ma éjjel alszik az oroszlán - című zenés kompozícizóját élvezhette a közönség. Szólót énekelt Nagy Georgina, Németh Zsuzsanna, Pestiné Bánhidi Szilvia és Porpácziné Tóth Cecília, vezényelt Sabáli Lászlóné. 

A fináléban közösen énekelte mindhárom fellépő kórus a tradicionális afrikai gyerekdalt, a Simamakát. 

Az est zongorakísérői Porpácziné Tóth Cecília és Sabáli László voltak, a műsorközlő pedig Balázs Éva, aki Karafiáth Orsolya költő szavaival búcsúzott, miszerint: A zene az út szívekig.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában