Hangverseny

2023.10.01. 11:44

Szombathelyen és Szentgotthárdon is fellép Császár Zsuzsanna zongoraművész

Mindig nagy öröm a zenét szerető közönségnek, ha helyi kötődésű, Vas vármegyei művészek látogatnak haza és adnak hangversenyt a vármegye különböző városaiban. Októberben Császár Zsuzsanna, szombathelyi születésű zongoraművész lép fel két vasi helyszínen.

Tóth Judit

Forrás: VN

A művésznő október 14-én, szombaton 18 órakor Szombathelyen, a Bartók Béla Zeneiskola Tibold Iván termében, október 15-én, vasárnap 18 órakor pedig Szentgotthárdon, a Polgármesteri Hivatal Refektóriumában ad koncertet. Mindkét helyszínen Robert Schumann, Liszt Ferenc, Bartók Béla, Tóth Péter és Kodály Zoltán művei csendülnek fel. 

Császár Zsuzsanna zongoraművész Szombathelyen született. A Bartók Béla Zeneiskolában kezdte zenei tanulmányait Németh Csabánénál, a Szombathelyi Művészeti Szakgimnáziumban érettségizett, ahol tanára Hirschberg Henrik volt. Felsőfokú tanulmányait Szegeden Lucz Ilonánál és Kerek Ferencnél, Németországban (Würzburg) Silke-Thora Matthiesnál és Budapesten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Gulyás Mártánál végezte, ahol doktori fokozatot (DLA) szerzett. Országos és nemzetközi versenyek résztvevője és díjazottja volt, 2011-ben pedig Artisjus (tanári) díjban részesült. 

Magyarországon és Európa-szerte koncertezik szóló és kamarazenei formációban és mesterkurzusokat tart. Csemiczky Miklós Sonatina con Intermezzi című művének ősbemutatója az ő előadásában hangzott el a szerző kérésére. A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának főiskolai docense, zongora főtárgyat és kamarazenét oktat. A zongoraművésznő mindig nagy örömmel koncertezik itthon, szűkebb hazájában Vas vármegyében. A mostani koncerthelyszíneken, Szombathelyen és Szentgotthárdon is mindig szívesen látott vendég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában