Vasi értékek harmadszor

2023.11.21. 18:10

A KMKK-ban is bemutatták a Vas vármegye kulturális örökségeit és természeti értékeit ismertető kötetet

A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár Móritz Galériájában is bemutatták a Vas vármegye kulturális örökségeit és természeti értékeit ismertető kötetet.

Vaol.hu

Aki ott volt a könyvbemutatón, ajándékba kapott egy-egy példányt

Forrás: Giczi Sándor

A Vas vármegyei érték című, szép kiállítású összeállítás legújabb (harmadik), bővített, 2023-as változatát Marton Ferenc, a Vas Vármegyei Közgyűlés alelnöke, valamint Éles Krisztina, a Nemzeti Művelődési Intézet vasi igazgatója mutatta be a közönségnek. Köszöntőt mondott Fehér László polgármester, kiemelve, hogy „a helyi értékek közösségünk erőforrásai, amelyeket szeretnénk megmutatni. Így a következő évben szeretnénk elérni, hogy a Ság hegyi Szív Pince is az értéktár részét képezze”. A polgármester elmondta azt is: Celldömölknek jelenleg 11 helyi értéke van, és közülük többet megyei értékként is nyilvántartanak. A kiadványban celldömölki kulturális örökségeként a Mária-zarándokhely, és a Mária-kút legendája, valamint természeti értékként a Ság hegy a kráterével és a Trianoni emlékkereszttel is megjelenik a Vas vármegyei értékek között. A könyvbemutatón szép számban megjelent közönség egy-egy ajándékpéldánnyal lehetett gazdagabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában