A szakma kereste meg

2024.02.13. 12:04

Csapláros Andrea beadta pályázatát a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatói pozíciójára

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Szendi Péter

Korábban megírtuk, a szombathelyi Savaria Múzeum igazgatója is esélyes a Magyar Nemzeti Múzeum élére. Csapláros Andrea egy keddi sajtótájékoztatón megerősítette: beadta pályázatát. 

- Múlt héten leadtam a pályázatomat a minisztériumban. Még nem érkezett értesítés a szóbeli elbeszélgetés időpontjáról, de úgy gondolom, jövő héten várható - fogalmazott érdeklődésünkre Csapláros Andrea. 

Hozzátette: - Aki ismer, az tudja, hogy jól érzem magamat Szombathelyen és nagyon nagy céljaim vannak a Savaria Múzeummal kapcsolatban, ezt bizonyítják a beadott uniós pályázatok is. 

- A szakma megkeresett. Ha az embert a Nemzeti Múzeumból megkeresik, akkor azt végig gondolja. Hatalmas nagy szakmai kihívás - húzta alá Csapláros Andrea. 

Kifejtette: decemberben érkezett a felkérés, a pályázat elkészítésére másfél hónapja volt. A hetven oldalas pályázatnak több olyan eleme van, amelyet a Savaria Múzeumban is szeretne megvalósítani. 

- Jó volt leülni és átgondolni, hogy milyen új lehetőségek vannak, mi mozgathatja meg az embereket. Az, hogy milyen milyen szintű kiállítást csinálunk, az sokszor pénzen múlik. A kérdés, hogy utána azt hogyan adjuk el. Ez az, ami most nagyon motivált és érdekelt.  

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában