Tárlat

2024.03.05. 11:00

Előhívás a KMKK-ban - Dr. Kereszty Gábor fotóiból nyílt kiállítás

Dr. Kereszty Gábor 65. születésnapja alkalmából nyílt fotókiállítás Előhívás címmel a celldömölki Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár Móritz Sándor Galériájában.

Vaol.hu

A tárlatot Benkő Gábor nyitotta meg

Forrás: Giczi Sándor

A kiállítást a város nevében üdvözölte Hencz Kornél, Celldömölk város alpolgármestere. Köszöntőt mondott dr. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere. A tárlatot Benkő Gábor, a sarvarikum.hu internetes portál társalapítója nyitotta meg. Közreműködött a Kanona Band. Mint elhangzott: többféle módon lehet értelmezni Kereszty képeit illetően a celldömölki tárlat címének is választott előhívás szót. Egyfelől a fénykép megmunkálásának menetére, az előhívásra – másfelől arra a nehezen megragadható folyamatra utal, amelynek révén a látvány a fotós által képpé sűrűsödik. Mindemellett az „előhívás” megidézhet korábbi Kereszty-kiállításokat is. Az előhívás ebben az értelemben megidézés. A celldömölki kiállítás ilyen megidézésnek, összegzésnek – „előhívásnak” – mondható: korábbi és frissebb Kereszty-fotókkal. A tárlat április 12-éig tart nyitva a KMKK Móritz Galériájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában