Megemlékezés

2024.04.12. 12:58

Emléktáblát avattak Derkovits Gyula tiszteletére - fotók

Koszorúzással, emléktábla-avatással kezdődött meg idén az a programsorozat, mellyel a 130 éve született híres festő előtt tiszteleg szülővárosa.

Horváth Zoltán Szabolcs

Forrás: Cseh Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A hagyományoknak megfelelően a Derkovits-szobornál megtartott ünnepség nyitotta a festőóriásról szóló programok sorát. Ezúttal elsőként a Derkovits Gyula Általános Iskola három diákja adott színvonalas műsort, melyben felidézték a művész életének, munkásságának fontosabb állomásait. Ezt követően pedig Horváth Soma alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket, majd Cebula Anna művészettörténésszel, a Szombathelyi Képtár igazgatójával közösen leplezte le azt az emléktáblát, melyre a városunkban 130 éve született festővel kapcsolatos legfontosabb információk kerültek fel. 

Az alpolgármester elmondása szerint ez nagy segítség lehet azok számára is, akik turistaként keresik fel a településünket és nincsenek pontosan tisztában azzal, hogy kit is ábrázol a Varga Imre által készített szobor, melyet idén a városi önkormányzat, a Szombathelyi Képtár, a Derkovits Városrészért Egyesület, valamint a Derkovits-iskola képviselői koszorúztak meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában