Seregszemle

2024.05.18. 08:00

Huszonhat arany, 17 ezüst és hat bronz minősítés a 14. HATOSfogat Művészeti Fesztiválon

Zenében, különböző táncstílusokban, versben és színjátszásban is megmutatták a tehetségüket a pénteki HATOSfogat Művészeti Fesztivál résztvevői. A Hatos Ferenc Általános Iskola és AMI rendezvényén az idén rekordszámú, 49 produkciót láthatott a közönség és értékelt a zsűri a művelődési házban.

Tóth Katalin

Fotó: © Cseh Gábor

„Gondolkodj, higgy, álmodj és merj!”, Walt Disney mondatát – idei tanévük mottóját – idézte a megnyitón Molnár Krisztina igazgató. A rajzfilmrendező és producer gondolataival biztatta a gyerekeket: „Korán ki kell tűznünk a céljainkat, majd minden energiánkat és tehetségünket bevetni, hogy elérjük őket. Kellő erőbedobással sikerülhet – vagy találunk valamit, ami még boldogabbá tesz. De bármi is lesz a vége, tudni fogjuk, hogy igazán éltünk.”

Köszöntőjében Kovács Péter polgármester örömmel számolt be a Tehetségbarát Önkormányzat 2024 díj elnyeréséről – mint mondta, pályázatuk „erős lába” volt a HATOSfogat Művészeti Fesztivál. A fiataloknak útravalóul azt mondta: használjanak ki minden lehetőséget, ami segíti a kibontakozásukat.

Szombathelyről, Győrvárról, Kőszegről, Szentgotthárdról, Jákról, Körmendről, Táplánszentkeresztről és Vépről is érkeztek csapatok, egyéni fellépők. A Buccsi Rezedák bucsui néptánccsoport és Tóth Dániel, „Szombathely hangja” előadása után Iván Csilla, az iskola pedagógusa konferálta fel őket. A hagyományőrző citerásokat gitárzene, zongora, versmondás, ének, színdarabok és sok-sok tánc követte. A produkciókért 26 arany, 17 ezüst és hat bronz minősítést osztott ki a zsűri: Horváth Zoltán, a Derkovits Gyula Általános Iskola néptánctanára, az Ungaresca Senior Táncegyüttes tagja; Tóth Dániel énekes; Molnár Virág, a Derkovits Gyula Általános Iskola pedagógusa; Iszakné Koszorús Judit, a Vépi Művelődési Ház és Könyvtár vezetője és Hegedüs-Nemes Tímea, a szülői közösség elnöke. A Vándorkupát az idén a Bercsényi Miklós Általános Iskolának adták át.

A Tudás Fája Közalapítvány különdíját a Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola VarázsolJák csoportja kapta, a szülői közösség különdíja Rauch Annáé lett, aki a Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola diákja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában