Egyhangú szavazás

2024.05.13. 10:00

Elindult a szabadtéri színházi szezon: Kálid Artúrnak Pócza Zoltán elnök adta át az Amfiteátrum-díjat

A Szabadtéri Színházak Szövetsége Kálid Artúr színművésznek ítélte oda idén a Gedeon József Amfiteátrum-díjat. Az elismerést Pócza Zoltán, a szövetség elnöke, a Kőszegi Várszínház igazgatója nyújtotta át pénteken este a budapesti 6Színben a G.Ö.R.CS. előadás után.

Vaol.hu

Pócza Zoltán, a Szabadtéri Színházak Szövetségének elnöke, a Kőszegi Várszínház igazgatója és Kálid Artúr a díjjal

A szakmai szervezet egyhangú szavazással ítélte oda a színművésznek a díjat, amelyet a Gyulai Várszínház egykori legendás igazgatójáról neveztek el. A díjátadás azt is jelzi, hogy elindult a szabadtéri színházak szezonja.

Kálid Artúr rendszeresen játszik nyári színházakban. Az első szabadtéri fellépése még főiskolásként volt a Margitszigeten 1991-ben a Porgy és Bess előadásában. Többször szerepelt például Gyulán, a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a Kultkikötőben, a Mézesvölgyi Nyáron és a Veres1 Színház fesztiválján, a Kőszegi Várszínháznak pedig eddig négy produkciójában játszott.

Különösen emlékezetes a Szénakutyák című egyszemélyes kőszegi bemutató (Göttinger-rendezés), amelyben Weöres  Sándor macskájának szerepében tűnik föl, ebből a különös nézőpontből kommentálva, mesélve el a költő életét (az előadás azóta is műsoron van). A Kőszegi Várszínház idei nagybemutatójában a Hyppolit, a lakáj címszerepét játssza Kálid Artúr, a széria július 11-én kezdődik, együtt a várszínház KözJáték Fesztiváljával.

A Szabadtéri Színházak Szövetsége ugyancsak megrendezi az idén is a Szabadtéri Színházak Találkozóját, amelyet azzal a céllal hoztak létre 2022-ben, hogy saját nyári előadásaik eljussanak máshova is. A harmadik találkozón a Kultkikötő három helyszínén, Balatonbogláron, az Alsóörsi Amfiteátrumban és Balatonszárszón hét előadást láthat a közönség. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában