Haladás

2017.10.24. 20:31

Kiesett a kupából a zöld-fehér csapat

Büntetőkkel kikapott NB III-as ellenfelétől a labdarúgó Magyar Kupa 32 közé jutásért vívott találkozón a Haladás.

Pum András

Németh Márió sokat volt játékban, a végén viszont büntetőt rontott Fotó: Unger Tamás

Termálfürdő FC Tiszaújváros-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-1 (1-0, 1-1, 1-1). – Tizenegyesekkel: 3-1. – Tiszaújváros, 400 néző, labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés a 32 közé jutásért, vezette: Veizer.

Németh Márió sokat volt játékban, a végén viszont büntetőt rontott
Fotó: Unger Tamás

Haladás: Gyurján – Schimmer, Jagodics, Bolla, Jánvári – Tóth D., Kovács L. (Kovalovszki, 75.) – Németh Márió, Martínez (Petró, 55.), Tóth Marcell – Pinte (Funsho, 61.). Edző: Pacsi Bálint.

Az első félidőben a hazaiakat támogatta az orkánerejű szél, az első negyedórát mindkét gárda megnyomta. A 7. percben Lukács 22 méteres lövése a bal kapufáról vágódott a mezőnybe. Jött a válasz: a 14. percben Martínez jobbról, 14 méterről a jobb kapufát találta el. Ezt követően kiegyenlített, kevés helyzetet hozó játékot láthatott a szépszámú szurkolósereg. A 42. percben jobb oldali bedobás után Nagy 22 méteres lövése elakadt a védőkben, Illés csapott le a labdára a tizenegyespontnál, egyet tolt rajta és a kapu közepébe helyezett (1-0). Szünet után átvette az irányítást a vendégcsapat, főleg a hazai térfélen folyt a játék. Martínez, Németh majd Petró hibázott nagy helyzetben, a másik oldalon Pap a felső kapufára emelt. Az idő múlásával a vasiak egyre nagyobb fölénybe kerültek, de a hazai kontrák veszélyesek voltak. A 89. percben Németh passzolt a jobb oldalon Schimmerhez, aki 16 méterről a bal sarokba lőtt (1-1). Következett a 2x15 perces hosszabbítás. Az első negyedóra vagdalkozó játékot és mindkét oldalon több kimaradt helyzetet hozott. Fordulást követően óriási fölénybe került a vasi együttes, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak, Kovalovszki egy méterről a kapus fejébe fejelte a labdát.

Következtek a büntetők. A hazaiaknál négy rúgóból három értékesítette a tizenegyest, míg a vasiaknál csupán Petró talált be, Németh, Jagodics és Kovalovszki hibázott, a tizenegyespárbajt 3-1-re a Tiszaújváros nyerte, ezzel a 32 közé jutott.

Pacsi Bálint: – Ezúttal a kevesebbet játszó futballisták kaptak lehetőséget. Igazi kupamérkőzésen számtalan ziccert hibáztunk el, a végén már egy méterről sem sikerült betalálnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában