Kézilabda

2017.10.16. 14:30

NB I/B: mindkét női kézicsapatunk rangadót vívott

KÖRKÉP Az NB I/B-s női kézilabda-bajnoskág 5. fordulójában fontos meccset bukott el az SZKKA, alsóházi rangadót nyert a HVSE.

Tóth Gábor

Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia-Eu-Fire Mosonmagyaróvár 24-25 (11-13). – Szombathely, 400 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Felhő F., Öcsi T.

SZKKA: Pálinkás – Csire 2, Horváth P. 4, Ivanics 1, Schneider 6, Takács K. 3, Takács B. 1. Csere: Schnek, Jurik (kapusok), Cser, Smid 2, Szendrei 2, Csépke 1, Pődör R., Bozzai, Virág 2. Edző: Füzesi Ferenc.

A második fogadta a tavaly még NB I-es éllovast – két hibátlan csapat csapott össze a zsúfolásig megtelt egyetemi csarnokban. A szombathelyiek kezdtek jobban (4-1), de a rutinos vendégek összekapták magukat, egyenlítettek (6-6), majd a vezetést is átvették, a szünetben két góllal vezettek. A fordulást követően felváltva estek a gólok, aztán a Mosonmagyaróvár meglépett, a félidő derekán már hattal is ment. A szombathelyi lányok azonban felszívták magukat, nagy hajrát nyitottak. Schneider, Szendrei, Kaposvári és Virág is elkapta a fonalat, Pálinkás nagyokat védett. Az SZKKA feljött egy gólra. Füzesi Ferenc 24-25-ös állásnál időt kért – az utolsó 45 másodpercre így fordultak rá a csapatok. A hazaiak egy bejátszással próbálkoztak, ám Szendreit „eltüntették” a vendégek, a játékvezetők sípja azonban néma maradt. A szerencsésebb Mosonmagyaróvár nyerte a rangadót. Teljesen egyenrangú riválisa volt az SZKKA a bajnoki cím fő várományosának tartott Mosonmagyaróvárnak.

Haladás VSE-Marcali VSZSE 34-30 (17-11) – Répcelak, 250 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Réti T., Szedmák M.

HVSE: MÁRKUS – Sebestyén 2, KISS N. 4, Szabó J. 5, Baranyai 1, Gerencsér 1, Császár 7. Csere: KAPOSVÁRI 9, Hrabovszky 5, Baranyai Enikő 1. Edző: Kovács László.

Eddig nála magasabban kvalifikált ellenfelekkel meccselt a zöld-fehér gárda, a Marcali elleni alsóházi rangadón viszont az első győzelméért indult csatába. Mindkét csapat nagy lendülettel vetetett bele magát a harcba, a kapkodó rohanásból a hazaiak jöttek ki jobban, gólokkal büntették a vendégek hibáit. Védekezésben Kiss Nóra, a kapuban Márkus, támadásban Szabó remekelt. Az első félidőben végig öt, hat gólos biztos Haladás-előnyt mutatott az eredményjelző. Fordulás után aztán fáradni látszott a szűk kerettel dolgozó Haladás, kezdett zárkózni a vendég – Kovács Lászlónak kétszer is időt kellett kérnie. A szombathelyi lányok végül rendezték soraikat, és nagyot küzdve kicsikarták a roppant fontos győzelmet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában