Szomorú születésnap

2017.11.08. 19:14

Már nem Pacsi Bálint a Haladás vezetőedzője

A Haladás tulajdonosai menesztették Pacsi Bálint vezetőedzőt. Egyelőre nem tudni, a folytatásban ki irányítja a csapatot. 

Pum András

A Haladás Mészöly Gézával kezdte a bajnokságot, ám a szakemberrel a 7. fordulóban, augusztus 26-án Sopronban lejátszott Puskás Akadémia (1-5) elleni bajnokit követően közös megegyezéssel szerződést bontottak. Mészöllyel a tizedik helyen állt a 6 pontos vasi együttes – utódja az Illés Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint lett. Ám a szombathelyiek szekere nem akart megindulni felfelé: egy győzelem, két döntetlen mellett ötször kikaptak, az utolsó két bajnokijukat (Sopronban) – Diósgyőr (0-3), Paks (1-2) – is elveszítették. Tizenöt forduló után a 11., kieső helyen áll a 11 pontos Haladás. A Magyar Kupában a 32 közé jutásért pedig büntetőkkel a harmadosztályú Tiszaújváros ejtette ki a zöld-fehéreket. A Haladás tulajdonosai szerda délelőtt rendkívüli tulajdonosi taggyűlést tartottak, ahol felmentették a – születésnapját éppen tegnap ünneplő – Pacsi Bálintot a vezetőedzői feladatok alól.

Pacsi Bálint ideje lejárt a Haladás kispadján. A tréner nyolc bajnokin irányította a zöld-fehéreket Fotó: Unger Tamás

- Az elmúlt nyolc mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ráadásul idén még négy fontos találkozó vár ránk – mondta Tóth Miklós, a vasiak ügyvezető igazgatója. – Pacsi Bálint megbízatása december 31-ig szólt, azzal a kitétellel, hogy ha a tulajdonosok úgy látják jónak, felbonthatják a megállapodást. Bízunk abban, hogy egy új trénerrel felrázzuk a csapatot. Egyelőre senkivel sem állapodtunk meg, de minden bizonnyal a jövő szombati, balmazújvárosi bajnokin már az új tréner ül a kispadon.

- Nem így képzeltem el a születésnapomat – mondta Pacsi Bálint. – Az utolsó leheletemig dolgoztam a Haladásért. Szakmailag el tudom fogadni a váltást, hiszen a csapat nem hozta a várt eredményeket. Köszönettel tartozom a vezetőknek, hogy irányíthattam szeretett klubomat, ahol felnőttem. A csapattal kapcsolatos döntéseimet mindig a magyar labdarúgás érdekei vezérelték, középszerű légiósok helyett fiatal magyar futballistákat szerepeltettem. Köszönöm a játékosoknak, hogy minden tőlük telhetőt megtettek az edzéseken és a mérkőzéseken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában