SZOMBATHELY

2018.02.11. 20:36

Meggyőző játékkal nyertek Halmosiék

Sorozatban ötödik felkészülési meccsét is megnyerte a Haladás NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

A második hazai gól előtt Kovács Lóránt a kapust kicselezve lőtt a hálóba Fotó: Nagy Jácint

Szombathelyi Swietelsky-Haladás–NK Nafta 1903 Lendava 3-2 (2-1). – Kenderesi út, műfű, 250 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pintér.

Haladás: Gyurján (Lévay, 46.) – Schimmer (Polgár, 55.), Wils (Jancsó, 46.), Németh Milán, Bosnjak (Petró, 46.) – Jagodics (Medgyes, 46.), Kovács (Németh Márió, 46.) – Pinte (Williams, 46.), Rácz (Kiss T., 55.), Halmosi (Petró, 46.) – Ramos (Shynder, 46.). Edző: Michal Hipp.

A szombathelyieknél kisebb sérülés miatt Kolcák, Mészáros, Grumics és Tóth Máté hiányzott. Próbajátékon szerepelt a 30 éves, korábbi kétszeres ukrán válogatott támadó, Anton Shynder, aki legutóbb a Sahtar Doneck játékosaként kölcsönben az orosz Amkar Permben futballozott. Pályafutása során 116 ukrán első osztályú találkozón harmincszor talált be. Nyár óta nincs klubja, szabadon igazolható.

A második hazai gól előtt Kovács Lóránt a kapust kicselezve lőtt a hálóba Fotó: Nagy Jácint

A 16 csapatos szlovén másodosztály harmadik helyén álló lendvaiak ellen a vasiak első támadásukat góllal fejezték be. A 2. percben Ramos balról belőtt labdáját Pinte öt méterről a bal sarokba továbbította (1-0). A dermesztő hidegben mindkét csapat csipkedte magát, a másik oldalon Gyurján védett bravúrral egy távoli lövést. A 19. percben Kovács leszerelte az egyik lendvai védőt, majd a kapust is kicselezve 14 méterről a kapu közepébe gurított (2-0). Sokat mozogtak, lendületesebben, jobban futballoztak a hazaiak, a játék jobbára a vendégtérfélen folyt. A 41. percben viszont Leon 19 méterről a jobb felső sarokba lőtt (2-1). Szünet után az 51. percben Shynder kapott labdát a tizenhatoson belül, a bal oldalon, majd egy csel után, ballal, hat méterről a jobb sarokba lőtt (3-1). Nem sokkal később Williams lógott meg egyedül, de a kapujából kifutó Raduha szerelte. A sorozatos cserék miatt kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, a kapusoknak kevés dolguk akadt.

A 84. percben a volt szombathelyi Grabant Bence állította be a végeredményt: 3-2.

A Haladás különösen az első félidőben futballozott meggyőzően, megérdemelten nyert. A 190 cm magas, jó felépítésű ukrán próbázó jól mozgott, technikás futballista, de erőnléti lemaradása van, a szakmai stáb még nem döntött sorsáról.

Michal Hipp: – Pozitívum, hogy góljaink tudatos akciók után születtek, edzéseken gyakoroltuk ezeket a játékhelyzeteket. Két hét van a rajtig, ami elég idő arra, hogy tovább finomítsunk a játékunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában