SZOMBATHELY

2018.05.09. 21:46

Döntőzik a kosaras U16

Ezúttal a Szombathelyi Sportiskola U16-os fiú kosárlabdacsapata készülhet a nyolcas országos döntőre.

Horváth Erika

Utoljára a 2013/2014-es szezonban volt országos döntős a Falco KC, illetve a Szombathelyi Sportiskola fiú kosárlabdacsapata mind a négy bajnoki korosztályban. Idén ismét bejutott mind a négy szombathelyi együttes a legjobb nyolcasba. Az U20-asok bronzéremmel zártak, az U18-asok nyolcadikok lettek. Most az U16-osokon, a kadeteken a sor: Simon Bence együttese csütörtöktől vasárnapig Szolnokon harcol a minél előkelőbb helyezésért.

- Az alapszakaszbeli jó szereplést követően kicsit vissza-esett a teljesítményünk a felsőházi rájátszásban, ahol erős csapatokkal találkoztunk. Az, hogy sérülések miatt szinte mindig hiányzott két-három játékosunk, rányomta a bélyegét a játékunkra. De így is sikerült kiharcolnunk a döntőt, az ötödik helyen végeztünk – tekintett vissza először a mögöttük lévő időszakra Simon Bence. – Bizakodóak vagyunk, szeretnénk minél több győzelmet szerezni. Nagy boldogság volna, ha a csoportunkból sikerülne továbbjutni a legjobb négy közé.

A döntőben a SzoSI az A csoportban kezdi meg a küzdelmeket. Csütörtökön a házigazda Szolnok (15.00), pénteken a Vasas (9.00) és a MAFC (17.00) lesz az ellenfele. Szombaton rendezik a keresztjátékot az 1-4., illetve az 5-8. helyekért, vasárnap pedig a helyosztókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában