teke

2018.10.04. 20:14

Elődöntős a Répcelak – Ismét a legjobbak között az NBC Kupában

Elődöntőbe jutott, így már biztosan éremért is csatázhat a Répcelaki SE-tekeshop.hu férfi tekecsapata az NBC Kupában.

Horváth Erika

Répcelak teke Zapletán Zsombor NJ

Kedden kezdődtek meg a selejtezők a szerbiai Apatinban, a 24 férfi csapatból mindhárom napon két-két játékos lépett pályára. A már NBC Kupa-aranynyal, -ezüsttel és -bronzzal is rendelkező, de tavaly „csak” hetedik répcelakiak mindent megtettek, hogy visszaverekedjék magukat a legjobbak közé. Kedden Vörös Milán 602 fával nyitott, Kakuk Levente 614-gyel folytatta – az első nap után ezzel a második helyen álltak a vasiak. Másnap is sikerült ezt a pozíciót megtartani; Horváth Zoltán 584, a remeklő Zapletán Zsombor pedig 654 fát tett a közösbe. A selejtező utolsó, csütörtöki versenynapját 3671 összfával zárta Kiss Zsolt legénysége – Móricz Zoltán 597, Molnár Pál 620 fát ütött. Késő estére kiderült, hogy melyik négy csapat folytathatja pénteken az NBC Kupát. A répcelakiak megőrizték a második helyüket a rangsorban.

A selejtező végeredménye: 1. Staffelstein (német) 3675 fa, 2. Répcelaki SE-tekeshop.hu 3671, 3. KK Beograd (szerb) 3619, 4. KK Rudar Kakanj (bosnyák) 3619, ... 14. Győr-Szol 3387.

Pénteken 10 órakor kezdődik az elődöntő a selejtező második és harmadik helyezettje, azaz a Répcelak és a Belgrád között, majd 14 órától az első és negyedik helyezett, a Staffelstein és a Kakanj csap össze. A vesztesek szombaton 8 órától a bronzéremért, a győztesek 12 órától az aranyért játszhatnak. A három dobogós csapat indulhat a Bajnokok Ligájában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában