Kikaptak a vendégek

2019.01.18. 20:32

Visszavágott az Egis Körmend

Nem volt könnyű dolga az Egis Körmendnek, mert a Pécsi VSK-Veolia komolyan küzdött és végig meccsben tartotta magát. A piros-feketék végül kilenc ponttal tudtak felülkerekedni.

Tóth Judit

Fotó: Szendi Péter

Egis Körmend – Pécsi VSK-Veolia 86-77 (25–23, 23–18, 22–15, 16–21)

Körmend, 1800 néző, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés 16. forduló Vezette: Győrffy P., Söjtöry T., Hervay T.

KÖRMEND: THAMES 20, Price 14/6, FERENCZ 15/12, Hammonds 3, Delas 9

Csere: BRADFORD 16/6 Csorvási 7, Németh 2, Takács

Vezetőedző: Matthias Zollner

PÉCS: Pongó 10/6, TAYLOR 18/6, Ciric 20/6, Budimir-, HORTI 13/3

Csere: Wright 10, Antoni 6/6, Demeter-

Vezetőedző: Csirke Ferenc

Az eredmény alakulása. 3. perc: 1-5. 7. perc: 18-16. 13. perc: 31-27. 17. perc 38-34 23. perc: 50-45. 27. perc: 60-51. 34. perc: 76-65. 38. perc: 81-75.

Kipontozódott:

A mérkőzés előtt gyászszünettel emlékeztek a közelmúltban elhunyt Buti Tiborra, aki nagy szerepet játszott Körmend sportéletében és a piros-feketék törzsszurkolója is volt.

A pécsiektől hiányzott Simon Kristóf, aki a héten edzésen szenvedett bokasérülést, és nagy valószínűséggel több hétre kiesett a játékból. A baranyaik új légiósa, Ryan Wright viszont ott volt a keretben.

 

Pongó kihagyott hárompontosával indult a találkozó, majd még egy hibát vétett a pécsi játékmester. Faultolta Ferenczet, aki büntetőzhetett és ezzel a Körmendé volt az első pont. Az elmúlt szezonban még körmendi színekben szereplő Horti szerezte a mérkőzés első mezőnykosarát, amelyet Ciric gyorsan megtoldott egy hárompontossal, igy villámgyorsan 1-5 állt az eredményjelzőn. Price szerezte a vasiak első tripláját, majd Thames pontjaival zárkózott egy pontra a Körmend. Horti mozgott jól a palánk alatt, de Hammonds pillekönnyű duplája is célba ért, igy nem tudtak elszakadni egymástól a felek. A 7. percben Bradford hárompontosával tudta átvenni a vezetést a házigazda (15-14), ez Price kedvét is meghozta, majd megint Bradford volt eredményes a triplavonaltól (21-16). Nem adta könnyen magát a PVSK, a negyed utolsó percében Pongó egyenlített, de Thames még szerzett egy duplát, így a piros-feketéknél volt az előny a kisszünetre.

A második etap Ferencz hárompontosával kezdődött, majd Bradford csent el egy labdát és megint három ponttal jött ki az akcióból, ezúttal hibátlan dobását egy büntetővel is megfejelte. Hét pontos körmendi vezetésnél (30-23) Taylor gyors egymásutánban négy büntetőt dobott hibátlanul, ezzel tartotta magát a Pécs. Horti vállalt el egy hárompontost 33-27-es állásnál, kosara után Ciric egy duplát hozott, igy újra zárkózott a Pécs. A 17. percben egypontos hazai vezetésnél a legjobbkor jött a körmendi kapitány újabb hárompontosa. Ez kedvezően hatott a többiekre is, mert a negyed végén Bradford briliáns vállalása után Thames volt szemfüles, Csorvási a palánk alatt szerzett kosarat, Delas meg büntetőzhetett. Így tíz pontos előny birtokába került a Körmend. Pongó dudaszó pillanatában elengedett triplája viszont nem tévesztett cél (48-41).

A nagyszünet után Ciric, majd Pongó hozta közelebb a Pécset, a Körmendnek nem ment, pontatlan dobásokkal ostromolták a gyűrűt a piros-feketék. De aztán Ferencz vezetésével újabb erőket mozgósítottak, nem hagyták, hogy felülkerekedjen a Pécs. A negyed végére kisebb szárnyalásba kezdett az MTE, már tizennégy pont volt az előnye (70-56).

A maréknyi pécsi tábortól szólt a Harcoljatok rigmus, de ez nem igazán segített Csirke Ferenc csapatán. Továbbra is fölényben játszott az Egis Körmend, de becsülettel küzdött a vendégcsapat. Ferencz nevét skandálta a hazai közönség, joggal. A végjátékban hat pontra feljött a Pécs (81-75), de ezután mindkét oldalon lecsorgó labdák tömkelege következett. De Delas nem hibázott (83-75), ez döntőnek bizonyult. A végén Bradford zsákolása mellett hazai sikernek örülhetett a körmendi szurkolótábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában