NB I-ben játszhat

2019.05.08. 21:13

Hivatalosan is megkapta a Haladás a licencet

A Magyar Labdarúgó-szövetség licencadó bizottsága másodfokon megadta a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának az NB I-es klublicencet.

Pum András

Az MLSZ elsőfokú licencadó bizottsága még április 24-i ülésén a Mezőkövesd és a Diósgyőri VTK mellett a Szombathelyi Haladásnak sem adta meg első körben a 2019–2020-as bajnoki szezonra szóló NB I-es klublicencet. Licenc hiányában viszont csak a megyei I. osztályban indulhat el egy együttes. Hiánypótlásra április 25-től május 3-ig, azaz múlt pénteken éjfélig volt lehetőségük a kluboknak.

A vasiak a megadott határidőig be is adták az első fokon még hiányzó dokumentumokat. Nos, a grémium szerda délután ismét ülésezett, és ekkor már megadta az NB I-es licencet a szombathelyiek számára – a zöld-fehérek mellett másodszorra a Mezőkövesd és a Diósgyőr is megkapta a licencet.

Mint ismert, a vasiak tavasszal pénzügyi problémákkal küzdöttek, csúsztak a fizetések, és akkor még a Haladás Sportkomplexummal sem volt érvényes bérleti szerződésük a következő bajnoki szezonra. A sereghajtó Haladás két fordulóval a bajnokság befejezése előtt öt pontra áll a bennmaradást jelentő tizedik helytől – matematikai esélye még van a bennmaradásra. Természetesen az NB I-es licenc a másod­osztályra is jó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában