birkózóverseny

2019.08.05. 22:07

Ligeti Dániel ötödik Varsóban

Ötödik helyet szerzett a 28. Ziólkowski Memorial szabadfogású birkózóversenyen Ligeti Dániel, a Haladás VSE nehézsúlyú válogatottja.

Horváth Erika

A szeptember végi, kazahsztáni olimpiai kvalifikációs világbajnokságra készülő magyar szabadfogású válogatott keret kéthetes lengyelországi, wladyslawowói edzőtáborát Varsóban, a 28. Ziolkówski Memoriallal zárta le. Nyolc magyar birkózó lépett szőnyegre a szabadfogásúaknál, közülük ketten a Haladás VSE versenyzői.

A 125 kg-osok súlycsoportjában az Eb-ezüst- és kétszeres -bronzérmes Ligeti Dániel képviselte a magyar színeket. Első mérkőzésén nagy halat fogott a 30. évét néhány napja betöltött szombathelyi birkózó a tavalyi vb-ezüstérmes Deng személyében, biztató formában 9-1-re intézte el a kínait. Sikerült legyőznie 4-2-re az ukrán Kartavyit is, de az elődöntőben megállította az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok orosz Mahov (0-4). Így bronzmérkőzést vívhatott Ligeti a tavalyi Eb-n harmadik lengyel Barannal; kikapott, így be kellett érnie az ötödik hellyel.

A korábbi, 86 kilós olimpiai súlycsoportjába visszafogyasztó ifj. Veréb István első ellenfelét, az ukrán Domanitskit legyőzte. Utána az orosz Európa-bajnok, idén Európa Játékokat nyerő Kuruglievvel találkozott, és 4-0-ra alulmaradt.

– Nagy és erős verseny volt, mint egy kisebb világbajnokság; jó néhány birkózónemzetből többen is szerepeltek egy-egy súlycsoportban, mert a vb előtt itt válogatóztatták a versenyzőket – értékelte a varsói viadalt Veréb István, a Haladás VSE vezetőedzője. – Dani az első meccsén, a kínai ellen nagyon jól birkózott, az ukránt viszont simábban kellett volna vernie. Mahov jobb volt nála, de a bronzmeccset megnyerhette volna. Azt a találkozót egy rossz döntése miatt bukta el. Nem sokon, egy másodpercen múlott, hogy a fiam tovább birkózhasson, Kurugliev az utolsó pillanatban kapott ki, az elődöntőben, így lecsúszott a vigaszágról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában