Eredmények

2020.03.10. 19:34

Büki és sárvári diadal – Pályán az NB II-es Vas megyei női kézilabdacsapatok

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 16. fordulójában a győzött a Bük és a Sárvár, kikapott a Celldömölk és a Körmend.

Tóth Gábor

Szabó Dóra 12 góllal járult hozzá a listavezető Bük idegenbeli győzelméhez

Fotó: Szendi Péter

Egerszegi KK–Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő 32-30 (17-14). – Zalaegerszeg, 80 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Szöllősi D., Szöllősi S.

CVSE: Tömő – Kazári 1, Szomorkovits L. 5/2, Szomorkovits A. 3, Freiberger I. 4, Szecsődi 11/5, Bagics 1. Csere: Balogh V., Geiger, Füzfa, Győrffy 5, Szalai Sz. Edző: Salamonné Csótár Adrienn.

A hazaiak kezdtek jobban, majd a vendégek egyenlítettek (16. perc: 9-9), a vezetést, a játék irányítását azonban nem tudták átvenni, mert mind védekezésben, mind támadásban pontatlanok voltak. A második félidőben is folytatódott a sok hibával tarkított játék. Hiába egyenlített többször is a CVSE (48. perc: 25-25), fontos pillanatokban hibázott. A végjátékban többször felcsillant a celli győzelem reménye – hiába. Fájó vereséget szenvedett a jóval esélyesebb Celldömölk.

Szabó Dóra 12 góllal járult hozzá a listavezető Bük idegenbeli győzelméhez
Fotó: Szendi Péter

KK Ajka–Büki TK 29-31 (13-14). – Ajka, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Poller, Szűcs.

Bük: Büki – Szuhogyi 9, Szabó D. 12, Baranyai 2, Szabó R. 2, Gősi 2, Cseledi 1. Csere: Szalai N. (kapus), Schuszter, Szabó N. 3, Megyeri, Marton, Kelemen, Tóth B., Mersich. Edző: Bölöni Roland.

Egy jó formában lévő csapat fogadta a listavezetőt. A Bük diktálta a tempót, de félidőben sok ziccert hibázott, így tartotta a lépést a szívós házigazda – csak egy góllal vezetett a vasi gárda a szünetben. Fordulás után meglépett a BTK, sokáig két-három góllal járt előbbre. Aztán a lelkes hazaiak tíz perccel a vége előtt átvették a vezetést, majd négy perccel később már a Büknél volt az előny (54. perc: 25-27). Küzdött becsülettel a vendég, akadt jó egyéni teljesítmény is, ám a sok kihagyott ziccerrel magának tette nehézzé a mérkőzést – de azért begyűjtötte a fontos két pontot.

Sárvárfürdő Kinizsi–SZESE Győr 30-27 (14-19). – Sárvár, 284 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Szöllősi D., Szöllősi S.

Sárvár: Jurik – Vajda 9, Jenőfi 5/5, Doncsecz 9, Soós 2, Cser 2, Kiss N. 1. Csere: Varga Á., Bokor (kapusok), Gerencsér 1, Szemes, Horváth E. 1, Marton, Barabás, Farkas L. Edző: Farkas Veronika.

A taktikailag remekül felkészített vendégcsapat villámrajtot vett, állva hagyta az álmosan kezdő hazaiakat (4. perc: 1-4). A Kinizsi az első félidőben nem találta a győri játékrendszer elleni megoldást, így a szünetre tekintélyesnek mondható előnnyel vonultak a vendégek. Szünet után azonban védekezésben és támadásban is feljavult a Kinizsi, ennek köszönhetően a félidő derekán egy 8-1-es szériával fordított. Az utolsó percekre is maradt erő, így végül fontos győzelmet aratott lelkes és szépszámú közönsége előtt a Sárvár.

Győri Audi ETO ETO KC U22–Körmendi DMTE 44-29 (21-16). – Győr, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Holman, Rubint.

Körmend: Dudora – Cser 2, Csépke 4, Zsiga 2, Török 4, Herczeg 4, Horváth D. 7. Csere: Anek (kapus) – Kiskós 3, Szalai L. 1, Somlai 1, Farkas 1, Varga K. Edző: Kiskós Kitti, Varga Andrea.

A két alsóházi csapat meccsét jobban kezdte a Győr (7. perc: 6-2). Ezt követően felváltva estek a gólok, belelendült a Körmend (16. perc: 12-10), jó támadójátékkal, stabil védekezéssel egyre faragta a hátrányát (26. perc: 16-15). A félidő hajrájában azonban egy 5-1-es rohammal újra elhúzott a házigazda. A második játékrész eleje is hazaiaké volt, a Körmend nehezen talált kapuba. A győriek gyors indításokból könnyű gólokat szerezve biztosan gyűjtötték be a két bajnoki pontot (50. perc: 38-22).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában