nehéz napok

2020.04.24. 18:26

Bizonytalan időben sem teszi le a súlyt Gadó András

A koronavírus-járvány az erősember-sportra is kellemetlen hatással van – Gadó András sportolóként és sportvezetőként is nehéz napokat él.

Tóth Gábor

Gadó András edzésben maradt, igyekszik formában tartani magát Fotó: Unger Tamás

– A versenyszezon nagy részét eltörölte a vírus, ami nekem sportolóként és sportvezetőként is komoly problémát okoz – fogalmazott Gadó András sokszoros magyar bajnok erős­ember-versenyző, egyben a tavaly augusztusban megalakult, maga elé nagy célokat kitűző Magyar Erősember és Erősport Liga elnöke. – Komoly, nívós mezőny jelezte részvételi szándékát például az általunk szervezett, első alkalommal kiírt Európa Kupára – egy szlovák, egy lengyel, két magyar versenyből állt volna a sorozat. Ezt most teljesen át kell, át kellene szerveznünk. Július végén Finnország adott volna otthont a könnyűsúlyú erősember-világbajnokságnak – amelyre meghívást kaptam.

Gadó András edzésben maradt, igyekszik formában tartani magát
Fotó: Unger Tamás

A szervezők már jelezték, hogy a vb elmarad, talán egy későbbi időpontban majd megrendezik. De rengeteg további hazai és nemzetközi verseny maradt el. Abban bízom, hogy szeptemberre vagy októberre rendeződik az egészségügyi helyzet, és a szezon egy kicsi része megmenekül – nagyon hiányzik már a versenyzés. Egyébként edzésben vagyok, igyekszem szinten tartani magamat – folytatta Gadó András. – Persze nehéz úgy dolgozni, hogy nem tudom belőni a formaidőzítést. Arra viszont jók az edzések, hogy ha helyreáll a rend, és jönnek a versenyek, ne a nulláról kelljen kezdeni a felkészülést. Nem lassítok, nem teszem le a súlyzókat, a szervezéssel sem hagytam fel – valamint bizakodom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában